The Academy - yrkesutbildningar inom träning och hälsa
Personlig Tränare är numera ett etablerat yrke och efterfrågan på utbildade och licensierade PT har ökat stort de senaste åren.

Yrkesutbildningar inom träning och hälsa

TräningVill du arbeta inom hälsa och träning och hjälpa människor att må bättre?
Då är The Academy det självklara valet för dig. Grundtanken hos skolan är att utbilda, fortbilda och inspirera ledare, tränare och instruktörer som är verksamma inom träning och hälsa.

The Academy startades 1999 och ägs idag av Helena Arnold, Christina Sivertsson och Linda Svensson. Totalt arbetar 29 personer på skolan idag.
– Vad som är unikt med The Academy är att både vi ägare och de som arbetar här själva är aktiva i branschen och brinner för träning och hälsa. Det gör att vi skapar utbildningar som vi själva skulle vilja gå på, säger Christina Sivertsson.

Medarbetarna har samarbetsavtal med The Academy och arbetar mot samma mål och med samma värdegrunder. Utbildningsverksamheten inriktar sig på träning och hälsa och rymmer licens-, yrkes- och vidareutbildningar.

The Academy verkar inom fyra områden:

  • utbildning
  • träningskoncept
  • digitala arbetsverktyg
  • events

En licensutbildning från The Academy står högt i kurs inom träningsvärlden. Den hjälper dig att bli en självständig, kreativ och flexibel tränare som professionellt klarar ett arbete på de flesta träningsanläggningar i världen.

Ett etablerat yrke

Personlig tränare - The AcademyAtt arbeta som Personlig Tränare är numera ett etablerat yrke och efterfrågan på utbildade och licensierade PT har ökat stort de senaste åren.
– En personlig tränare ska vara intresserad av att möta andra människor och hjälpa dem mot deras mål. Han eller hon måste också ha en nyfikenhet och en vilja att utveckla sig hela tiden eftersom det händer mycket inom träning och kost, säger Christina Sivertsson.
Utbildningen till Personlig Tränare har funnits på schemat ända sedan The Academy startade 1999.

Den senast tillkomna utbildningen är certifierad kost- och träningskonsult.
– Många kunder söker idag en personlig tränare som också kan ge dem kostrekommendationer som passar deras träningsmängd och mål. Att få den kompetensen inom träning, kost och hälsa som en certifierad kost- och träningskonsult ger är en helhet som vi upplever att allt fler efterfrågar. Möjligheterna att uppnå kundens mål blir större, säger Christina.

Hög kvalitet

På The Academy har man alltid fokus på att skapa utbildningar med hög kvalitet.
– Vi utgår från vetenskapliga grunder och arbetar sedan vidare i team. Att arbeta i team med utbildningsutveckling är ett grundläggande arbetssätt hos oss. Det är viktigt att kompetensen som ska läras ut kommer från mångas samlade kunskap och erfarenhet, säger Christina.

Under 2012 skapade The Academy marknadens första och mest omfattande PT-app för den personliga tränaren.
– Appen är ett arbetsverktyg där tränarna bland annat kan journalföra sina kunder och se hur de har utvecklats under träningens gång. Det har ett stort värde för både kunden och den personlige tränaren.
Christina har varit aktiv inom träningsbranschen i cirka 30 år och märker att intresset för träning har ökat markant de senaste åren.
– De senaste fem-tio åren har fler och fler insett värdet av att träna och ta hand om sin kropp, säger hon.

Läs mer om The Academy på www.theacademy.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se