Presenteras av Royal Greenland
Räkor i ugn med kryddsmör och gott doppbröd
Kryddiga räkor till midsommar som ger mer tid till att umgås. Foto: Royal Greenland

Varma kryddiga räkor till midsommarbordet

Sno enkelt ihop den perfekta bjudrätten med det här supersnabba receptet på räkor i ugn. Smakrikt och varmt – precis som man vill ha det en svensk midsommarkväll. Receptet tar bara några minuter av förbereda och servera, resten av kvällen kan spenderas med gästerna.

Midsommar är en av våra mest sociala högtider och då vill man såklart inte spendera merparten i köket. I det här receptet från Royal Greenland kombineras enkla ingredienser och bra råvaror till en smakrik och god varmrätt samtidigt som du får mer tid till att dansa runt stången.

Medan gästerna njuter av sin fördrink rör du snabbt ihop ett hemmagjort kryddsmör med rökt paprika, vitlök, gräslök och dill. Sedan är det bara att ta del av festligheterna medan smöret sakta får smälta över en ugnsplåt full med smakrika ishavsräkor.

Räkor i ugn med kryddsmör och gott doppbröd

4 personer.
25 min.

600 g räkor med skal
100 g smör
0,5 tsk rökt paprika
1 vitlöksklyfta
0,5 knippe gräslök
0,5 knippe dill
1 citron
1 bröd
Salt och peppar

Lägg räkorna i en ugnsfast form. Blanda smöret med paprika, finhackad vitlök, gräslök och dill. Fördela sedan kryddsmöret över räkorna.

Ugnsstek räkorna i 225°C tills de är lätt gyllenbruna och smöret har smält helt. Servera direkt med citronklyftor, plockad dill och gott bröd.

Royal Greenlands ishavsräkor från Grönland passar särskilt bra till det här receptet eftersom de är extra smakrika och därför inte försvinner i kryddsmöret utan förstärks av det. Smaken kommer sig av att räkorna har fått mogna på naturlig väg i 6-7 år i det kalla vattnet utanför Grönlands kust.

Det är viktigt att även kommande generationer får möjlighet att njuta av havets läckerheter, därför är alla räkor från Royal Greenland fiskade på ett hållbart sätt. Det kan du se på MSC-märkningen på förpackningen.

Hitta det här receptet och få mer inspiration till delikata aptitretare och smårätter som passar perfekt till midsommar på royalgreenland.se.