Presenteras av La Villa
Upplev Franciacorta med La Villa
Upplev den vackra naturen till fots bland vinrankor i italienska Franciacorta.

Vandra i idylliska Franciacorta

Fantastisk natur, god mat och viner i världsklass står på menyn när svenska La Villa anordnar vandring i Italiens motsvarighet till franska Champagne, idylliska Franciacorta.

La Villa logo

För dig som gillar att uppleva en fantastisk natur och samtidigt äta och dricka gott så är vindistriktet Franciacorta något för dig. Under en tredagarsresa får du möjligheten att vandra på vackra stigar omgiven av vinrankor, fantastisk arkitektur och gamla byar. När mörkret lägger sig som ett täcke över den förtrollande omgivningen avslutar du dagen med en välsmakande middag på vingården Al Rocol, där du även bor.

Bland kullar och vinrankor

Vandra Franciacorta
Franciacorta är känt för dess många vandringsstigar.

Franciacorta är beläget i norra Italien, drygt 8 mil öster om Milano, och är ett av Italiens mest kända vindistrikt. Med landets bästa mousserande viner jämförs Franciacorta ofta med Frankrikes Champagnedistrikt, ett betyg många turister säkert kan hålla med om.

Det är tack vare den bördiga jorden och ett milt klimat som gjort vinodling till en stor industri i Franciacorta. I mitten på 1990-talet fick Franciacorta kvalitet- och garantistämpeln Denominazione Origien Controllata e Garantita, DOCG, och området har över 100 vindproducenter.

Franciacorta är beläget vid den vackra Iseosjön, en sjö som ligger insprängd mellan skogsklädda kullar och vinrankor, säger Johan Ekmark, grundare av researrangören La Villa.

Tack vare dess kuperade landskap är Franciacorta perfekt för den som gillar att kombinera vandring med utsökt mat och dryck, en avkopplande resa som gör gott för alla sinnen. Hit har människor i alla tider kommit för att uppleva naturen och titta ut för dalen med alla dess pittoreska byar.

Tredagars paketresa

Med över 30 års erfarenhet av Italien och resor till landet har La Villa satt ihop en paketresa som sträcker sig över tre dagar fyllda med roliga aktiviter, med huvudfokus på vandring. Och för att underlätta så mycket som möjligt för dig som resenär har La Villa sett till att det mesta är ordnat, från transfer till boende.

Anländer gör du till närliggande Bergamo med RyanAir eller till Milano med SAS och tas till vingården Al Rocol. Här bjuds du på en enklare middag och när det väl är dags att sova får du tillgång till ett av vingårdens vackra rum i typisk italiensk stil. Morgonen därpå bjuds du på en rejäl frukost för att orka med dagen som kommer präglas av vandring i lantlig miljö.

Vandringarna i Franciacorta är anpassade för dig som har erfarenhet av vandring, men självklart utan att vara för krävande. Under de kommande dagarna vandrar man under ett antal timmar och på vägen passerar man bland annat den vackra byn Gussago, Iseosjön, klostret Il Santuario della Madonna del Corno och Sanktuariet Madonna della Ceriola.

Kuperat landskap
Kullar och berg så långt ögat når.

Läs mer och boka

www.lavilla.se kan du läsa mer om La Villas vandring i Franciacorta och även se en film som de har producerat om resan. Här kan du även se tillgänglig, priser och välja mellan boendealternativ inför resan.

– Resan innehåller så mycket mer som man bara inte får missa om man vill uppleva vackra Italien med all dess historia och vackra natur, avslutar Johan.