Svea Tandklinik - Tandvard & tandimplantat
Visste du att du Försäkringskassan subventionerar tandingrepp upp till 85 procent?

Välj tandimplantat av hög kvalitet

HälsaFör dig som är i behov av tandimplantat är det viktigt att inför ingreppet välja ett implantat av hög kvalitet. Tandläkare Noran De Basso, med över 20 års erfarenhet av tandkirurgi, anser att man bör se upp för de allra billigaste tandimplantaten på marknaden.

Är du i behov av ett tandimplantat men känner dig osäker på vart du ska vända dig? Skiljer sig olika implantat åt i kvalitet? Noran DeBasso, tandläkare på Svea Tandklinik i Stockholm, ger oss här mer information om vikten av att välja tandimplantat av hög kvalitet.

Vänd dig till en stor aktör

Svea Tandklinik - Noran DeBasso
Tandläkare Noran De Basso
Tandimplantat är något som man hoppas ska hålla livet ut. Men med många produkter på marknaden följer även tandimplantat med sämre kvalitet. Eftersom tandimplantat är ett ingrepp med relativt hög kostnad är det viktigt att välja ett tandimplantat med hög kvalitet.

– Det finns väldiga skillnader mellan olika tandimplantat. Självklart kan det vara svårt för en kund att veta vilka som är bra. Ett säkert kort är att kolla upp om implantatet har funnits på marknaden i cirka tjugo år, då vet man att man får bra kvalitet. Vi har haft kunder som har kommit till oss med undermåliga implantat som de har fått inopererade av mindre seriösa aktörer, säger Noran.

Ytterligare något att tänka på, enligt Noran, att de allra minsta implantatföretaget inte alltid är att rekommendera. Om implantatföretaget skulle upphöra finns det risk att det inte går att få tag på delar till implantatet om det skulle behövas i framtiden.

Kort och smärtfri behandling

Förr tog ett ingrepp flera timmar och trots bedövning kunde det göra ont, något som många undrar än i dag. I dagsläget har man kortat ner ingreppet väsentligt och ett enkelt ingrepp kan i dag ta från 5 minuter upp till en timma beroende på omfattning.

Gällande smärtan så får man som patient alltid lokalbedövning. Med bedövningen gör inte ingreppet ont vilket lugnar de flesta inför ett tandimplantatsingrepp.


Högkostnadsskydd för dig som patient

För dig som står inför höga kostnader i och med en tandimplantatsoperation finns det genom Försäkringskassan ett så kallat högkostnadsskydd. Detta högkostnadsskydd består av tre nivåer och betyder att du som patient kan få reducerad kostnad för ingreppen.

Den första nivån betyder att du betalar 100 procent på en behandling upp till 3 000 kronor. Mellan 3 000 och 15 000 kronor betalar du 50 procent, och över 15 000 kronor betalar du bara 15 procent av kostnaden.

Högkostnadsskyddet gäller under en så kallad behandlingsperiod om 1 år. Skyddet återställs alltså efter ett år av behandlingar. Det är således fördelaktigt att under ett år få så många behandlingar genomförda som möjligt.

Eftersom det finns en behandlingsperiod är det bra om man vänder sig till en tandklinik som har korta eller inga köer alls. På Svea Tandklinik arbetar vi mot att erbjuda våra kunder ingrepp som sker inom 1 år för att de ska slippa höga kostnader, säger Noran.

Fler än 20 000 tandimplantat

Svea Tandklinik har sedan 1970-talet hjälpt patienter med tandvård. Tandkliniken erbjuder det mesta inom tandvård, allt från de enklaste behandlingarna till de mest avancerade. Noran De Basso har sedan mitten av 1990-talet utfört fler än 20 000 tandimplantat och är diplomerad tandläkare inom allmänkirurgi, käkkirurgi, oralradiologi och ortodonti.

År 2006 tog Försäkringskassan bort ersättningen för första kindtanden (kallad ”tand 6”). Från och med september 2014 så ersätts återigen kostnader för tand 6 av Försäkringskassan. Svea Tandklinik lanserar därför till hösten ett samarbete med tandimplantatstillverkaren Dentsply en kampanj för de som saknar tand 6.

För att läsa mer om tandimplantat och Svea Tandklinik besök www.sveatandklinik.se.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se