Dermakliniken - estetik
Estetik betyder kunskapen om känslan och handlar inte om snygghet utan om att förmedla sitt rätta jag.

Vad vill du förmedla med din estetiska behandling?

SkönhetMånga tror att estetik handlar om att vara snygg, men så är inte fallet. Estetik handlar om vilken känsla man vill förmedla i sitt ansikte. Dr Rodrigo Caceres har varit utbildare inom estetik i över sju år och utbildat branschkollegor hur man bedömer den korrekta estetiken, lämplig för varje enskild patient.

Alla som genomgår behandlingar gör det inte för att bli snyggare. Kanske vill man se gladare ut, mindre trött eller mindre stressad. När man kommit till insikt med vilken känsla man vill eller inte vill förmedla, är det självklart viktigt vilken produkt man väljer. Men faktum är att en bra godkänd produkt endast utgör 10 procent av slutresultatet. De resterande 90 procenten ligger i händerna på den specialistläkare som ska genomföra behandlingen. Här menar Dr Rodrigo att bara för att man har det bästa pianot betyder det inte att man kan spela fantastisk musik. Detta kan endast en skicklig pianist göra.

Förmedla ditt rätta jag

Estetik betyder kunskapen om känslan och handlar inte om snygghet utan om att förmedla sitt rätta jag. Oavsett om detta är en sexig person eller seriös yrkesperson. Varje kund som kommer till Dermakliniken klinik får fylla i en blankett med frågor som ”vad är det för känsla inom dig som du vill ska synas utåt?” ”hur vill du bli sedd?” och utifrån de svaren skapar Dr Rodrigo en lösning som är lämplig för just denna person.

– Många frågar varför jag gick från något så djupt som neurologi till något så ytligt som estetik. Men faktum är att jag aldrig har arbetat med något så djupt som estetik. Då inga ansikten är varandra lika eller i sig själva symmetriska så går det aldrig att utföra ”standardbehandlingar” som passar alla, förklarar Rodrigo.

”Själva behandlingen får aldrig synas”

Enligt Rodrigo är det allt för vanligt att kliniker förväntar sig att kunden ska säga vad de vill fixa och hur det ska fixas. I praktiken betalar man då för en produkt. På Dermakliniken ansvarar Rodrigo till 100 procent för att bedöma den korrekta estetiken, lämplig för varje enskild patient.

– Vi förbättrar bara det man redan har och det som aldrig får synas är själva behandlingen. Vid injektionsbehandlingar gillar jag personligen att arbeta med Juvederm för jag tycker det är den smidigaste fillern som tillåter sig formas och arbetas med på ett sätt som blir osynligt, berättar Rodrigo.

Utbildar inom estetik världen över

Dr Rodrigo har föreläst i länder som Norge, Finland och Danmark men även på kongresser i Paris samt hållit utbildningar i England kring hur man går tillväga rent praktiskt vid injektionsbehandlingar.

– Utbildningarna är inget för en nybörjare utan avancerade kurser med huvudtemat att förmedla rätt känsla i estetiska behandlingar, avslutar Rodrigo.

Har du frågor eller vill boka konsultation hos Dr Rodrigo Caceres? Besök Dermakliniken på Engelbrektsgatan 32 i Göteborg eller läs mer på www.dermakliniken.se. På Dermakliniken i Göteborg får du direkt en välkomnande känsla när du kliver in.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se