Johannes Hansen - Föreläsning
Johannes Hansen arbetar som mental rådgivare åt entreprenörer, idrottsstjärnor, mediapersonligheter och flera av Sveriges största företag.

Utmana dina rädslor med boken Fuck Your Fears

LivsstilBoken Fuck Your Fears av Johannes Hansen släpptes i november 2014 och säljer nu mer än någonsin. Detta är boken som hjälper dig att utmana dina rädslor och att träna upp ditt mod för att förverkliga dina drömmar.

Johannes Hansen har jobbat som mental rådgivare åt entreprenörer, idrottsstjärnor, mediapersonligheter och flera av Sveriges största företag i åtta år. Han är övertygad om att mod inte är någonting man har eller saknar, utan att mod är en muskel. Alla vet att killen på gymmet som bänkar 150 kilo inte har fötts med den fysiken, det handlar om träning. Johannes förklarar:

– Mjölksyran vi känner på gymmet kan översättas till rädsla i livet. Prestationsångest och stress är priset vi behöver betala för att växa som människor. Vi ska inte undvika det som gör oss nervösa, vi måste träna på att utmana oss själva. Modigare människor blir mer prestigelösa, mindre defensiva och bättre på att uppskatta andra människors framgångar.

Johannes 3 tips för att bli modigare
  1. Erkänn din rädsla
  2. Sök dig till modiga människor
  3. Träna på att vara nervös

Alla behöver mental styrka

Artisten som har sålt tusentals skivor och borde vara nöjd, stolt och tacksam att ha förverkligat sina drömmar men istället är rädd för att leva upp till förväntningarna inför sin nästkommande skiva. Idrottaren som har tränat stenhårt hela sitt liv för att få spela i ett stort idrottslag men när han väl blir köpt för miljoner utomlands, inte blir glad utan istället rädd för att prestera. Gymnasieeleven som ifrågasätter sina studieval inför framtiden. Eller är rädd att bli utskrattad när han/hon ska hålla sin presentation inför klassen.

Vi står alla inför situationer i våra liv som kräver mod. Där vi behöver tänka större och fortsätta även när det blir jobbigt. Vi vill satsa på det egna företaget men vet inte om vi kommer klara det ekonomiskt, vi vill våga älska någon men vet inte om vi klarar av att bli svikna igen. Allt vi värdesätter idag har kommit till oss när vi tagit modiga steg.

– Så länge unga människor söker efter en säker utbildning för ett garanterat jobb så kommer vi inte att ta tillvara på potentialen i nästa generation. Så länge fega chefer belönar vad de sett tidigare och bestraffar vad de inte förstår så kommer företag inte maximera sin potential i en global värld under konstant förändring, säger Johannes.

Fuck Your Fears – De 10 vanligaste rädslorna

Så Johannes bestämde sig för att skriva en bok som han själv skulle vilja läsa, baserad på erfarenheten att föreläsa om ämnet inför över 150.000 människor. De böcker om personlig utveckling och självhjälp som hade berört honom mest var en kombination av personliga storys och kraftfulla tankesätt som han kunde applicera på sitt eget liv. Johannes avslutar:

Johannes Hansen - Fuck Your Fears
Boken Fuck Your Fears släpptes i november 2014 och säljer nu mer än någonsin.

– Jag började skriva ner berättelser utifrån de tio vanligaste rädslorna. Jag blev i intervjuad och berättade om mina egna rädslor och när det brände till och blev jobbigt att prata om så fick det bli en idé om vad jag skulle fortsätta skriva – allt för att läsaren skulle börja tänka på avgörande händelser i sitt eget liv. Sen avslutade jag varje kapitel med starka frågeställningar och tankesätt för att inspirera. För framgång kräver misslyckanden. Stora drömmar kräver ett sanslöst mod. Och det är först när vi utmanar våra största rädslor som livet blir värt att leva.

Vill du utmana dina rädslor och bli en vinnare? Köp Johannes Hansens bok online idag på johanneshansen.com.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se