Presenteras av La Villa
Hus Franciacorta
Hus vid Iseosjön. Foto: La Villa

Utlandskonferens klok investering i personalhälsa

En väl genomförd konferens är en satsning på företaget och de anställda på många sätt. Det kan bli en nytändning hos personalen med ökat engagemang och mer lojalitet till arbetsgivaren. En konferensresa är företagsvård med mycket positiva resultat.

La Villa logo

Vandring. Foto: La Villa
Vandring. Foto: La Villa

Många anställda mår dåligt idag och på många arbetsplatser talar sjuktalens statistik sitt tydliga språk. Effektiviseringar och nedskärningar som ska jaga kostnader yttrar sig i stress och osäkerhet hos många anställda med sjukskrivningar som följd. Ett sätt att tackla denna negativa utveckling är att satsa på personalen.

I en företagskultur där gemensamma aktiviteter uppmuntras trivs personalen bättre. En konferensresa kan bidra till att svetsa samman personalen och öka trivseln. På så sätt skapas bättre sammanhållning och samarbete. En riktigt värdefull satsning för alla företag, med andra ord. Men det gäller att konferensresan är väl genomförd. Alla som letat resor för företag vet att det finns en djungel av leverantörer som genomför konferensresor.

Konferensresor som långsiktig personalvård

La Villa heter en av aktörerna, de är experter på konferensresor och upplevelser med fokus på resor till Italien. –En trend vi märker av just nu är att många företag tänker kortsiktigt vad gäller personalvård. De drar ner så mycket att de till slut går omkull. Om fler företag skulle inse hur viktigt det är att satsa på sin personal på ett klokt och långsiktigt sätt skulle sjukskrivningarna sjunka, personalomsättningen minska och många företag skulle se helt annorlunda ut. En konferensresa är personalvård, det är en investering i företaget, säger Johan Ekmark på La Villa.

Iseosjön. Foto: La Villa
Iseosjön. Foto: La Villa

Ingenting kan dock bli så fel som en misslyckad konferens. Därför är det så viktigt att ge sitt förtroende till en professionell researrangör som har kontroll på alla aspekter under hela resan. La Villa är genuina Italienkännare med egna direktkontakter på plats i Italien, något som enligt Johan Ekmark är en förutsättning för en lyckad och smidigt genomförd konferens.

La Villa har direktkontakt med alla bussbolag, hotell och restauranger som kan stå på agendan. Det finns även en person på plats som man kan vända sig till om frågor dyker upp under resan. De har koll på stort som smått, allt från allergier och specialkost till transfer och specialbagage. Allt för att konferensresan ska bli till den guldkant den är menad att vara för alla.

Nytändning för alla

–En lyckad och väl genomförd konferens är som en nytändning för hela personalen. Förlägger man konferensen utomlands blir alla automatiskt mer lyhörda och uppmärksamma inför alla nya intryck och automatiskt ökar uppmärksamheten. Man skapar de absolut bästa förutsättningarna för en fantastisk konferens, säger Johan Ekmark. För mer information om La Villa och deras konferensresor till Italien läs här.