Power Yoga Sweden - Baptiste yoga & vinyasa yoga
Med utgång från yogaformen Baptiste Power Vinyasa Yoga vill Angela hjälpa människor att hitta lugnet i sig själva. Foto: Tyler Sharp.

Upplev yoga på djupet

HälsaI dagens samhälle lever vi i ett ständigt informationsflöde med datorer, smartphones och surfplattor samtidigt som vi jobbar allt hårdare. Ett sätt att hitta ro i vardagen är att utöva yoga ett par timmar i veckan.

Power Yoga Sweden är sedan 2012 den första yogastudion som erbjuder en yogaform som är framtagen av yogamästaren Baron Baptiste, en yogaform som passar den moderna människan.

Bättre hälsa med Baptiste-yoga

Baron Baptiste, vars föräldrar tog den österländska yogan till USAs västkust, har under hela sin uppväxt levt nära yogan. Med traditionella värderingar från den äldre yogan har dock Baron Baptiste skapat en mer modern tappning av yoga; Baptise Power Vinyasa Yoga.

Power Yoga Sweden - Vinyasa yoga
Angela Rydén tillsammans med Baptiste-läraren Brooke Hamblet. Foto: Tyler Sharp.
Baptistes yoga består av två huvuddelar; en fysisk och en mediterande. Den första delen bidrar med sina rörelser till en bättre fysisk hälsa. Baptistes yoga anses vara något mer fysisk krävande än andra yogaformer men passar såväl nybörjare som veteraner.

– Vi har alla typer av människor i våra klasser, allt från atleter som är vana vid fysiska aktiviteter till personer som brottas med viktproblem, sjukdomar och dålig hälsa. Baron Baptiste har utvecklat en yogastil som är säker för kroppen så att risken för skador och överansträngningar minimeras, något som är väldigt positivt, säger Angela.


Meditation är den andra delen av Baptiste yoga och är som den mesta yogan väldigt individuell. Genom att meditera kan man öka sin självkännedom och på så sätt finna och utforska det som är viktigt för en själv. En ökad förståelse för ens ”inre” bidrar till ett självfokus vilket enligt Angela är speciellt viktigt för människor i dagens samhälle.

– Meditation kan hjälpa människan att hitta vad som är viktigt i livet, något som absolut har hjälpt mig i min strävan efter en mer hälsosamt livsstil, säger Angela.

Koppla bort omvärlden

Power Yoga Sweden - Angela Rydén
Angela Rydén, grundare av Power Yoga Sweden. Foto: Tyler Sharp.
Med utgång från yogaformen Baptiste Power Vinyasa Yoga vill Angela hjälpa människor att hitta lugnet i sig själva och koppla bort från dagens ständiga informationsflöde som vi alla lever i.

– Jag vill hjälpa människor att koppla bort från den stressiga vardagen. När man utövar yoga ligger utmaningen i att vara fokuserad på sin kropp och sin andning vilket gör att man för stunder kan fokusera på annat än det som är stressigt i ens liv, säger Angela.

Hos Power Yoga Sweden fokuserar Angela mycket på läran om yoga, Baron Baptiste och dess betydelse för människan. Med en växande marknad för yoga är det enligt Angela viktigt att gå på djupet med yoga, att inte bara skrapa på ytan.

– Allt handlar om integritet, djup och att höja ribban. Vi lär ut, såväl till våra yoginer som blivande lärare, att gå på djupet med yoga för att få den kunskap som krävs för att utöva och lära ut yoga på ett säkert sätt. Det är så mycket mer än bara bilden av hur yoga borde vara, säger Angela.

En resa inom yogans värld

I över femton år har yoga varit en stor del av Angela Rydéns liv. Angela som ursprungligen är från USA bor sedan fyra år tillbaka i Sverige. Angelas resa inom yogans värld började när hon jobbade i New York och som hos så många andra med en stressig vardag full av ständiga deadlines. För att hitta lugnet i vardagen sökte sig Angela till yogan som hon sedan 2012 nu lär ut till människor av alla slag i yogastudion Power Yoga Sweden.

Besök www.poweryogasweden.se för att läsa mer om Baptiste Power Vinyasa Yoga och vad yoga har betytt för några av Angelas deltagare.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se