Freeride Paradise - Tänndalen
I Freeride Paradise kan du njuta av lössnöåkning för alla åldrar med inspiration från Alagna, Italien.

Upplev fjällens största lekpark i Freeride Paradise

LivsstilPå julafton 2015 invigdes Freeride Paradise i Tänndalen. I ett avspärrat område för offpist finner du fjällens största lekpark och enligt mottot ”ta dig ner bäst du vill” kan skidåkare i alla åldrar ha roligt och njuta av lössnöåkning som aldrig förr.

Freeride Paradise är en ny del av Tänndalens skidanläggning som tidigare gått under namnet Svansjöliften. Tre liftar och fyra nerfarter tas i anspråk för den nya lekparken och i Freeride Paradise kan man oavsett ålder ha skoj på skidor på ett lättsamt sätt.

Peter Jonasson som idag är anläggningschef i Tänndalen blev inspirerad till att skapa lekparken då han besökt den lilla skidorten Alagna i Italien. Här fanns ett liknande område, helt fritt från pistmaskiner, där man endast utövade lössnöåkning. Detta ville han ta till de svenska fjällen!

– Skidåkning är över lag ganska kontrollerat och fokuserar mycket på den personliga säkerheten med hjälm, avspärrningar och varningsskyltar. Med lekparken Freeride Paradise ville vi sätta Tänndalen på kartan som en roligt och spännande fjälldestination, säger Peter.

Det roligaste med skidåkningen — bli som barn på nytt

I Freeride Paradise kan åkare av alla åldrar ha skoj på skidor.
I Freeride Paradise kan åkare av alla åldrar ha skoj på skidor.

I fjällanläggningen Tänndalen har de begränsat med konstsnö och i Freeride Paradise enbart natursnö, så när nysnö faller kan den få ligga i upp till tre dagar innan de pistar. Här kan skidåkare i alla åldrar njuta av backen och under mindre reglerade former ha roligt med nära och kära, bygga hopp och leka.

Peter minns tillbaka till när han själv var barn och inte bara slipade på sin skidteknik utan faktiskt hade skoj på skidor:

– Det har jag saknat lite grann. När man var liten var det roligaste jag visste att låna en skyffel av någon liftansvarig i backen och tillsammans med mina kompisar gå offpist och skotta ihop ett eget hopp. Bara ha roligt helt enkelt.

Vill attrahera den yngre skidåkaren

Peter berättar att de med Freeride Paradise vill att fler ska upptäcka Tänndalen och att unga människor ska bli intresserade av skidåkning. Då det oftast är barnen eller ungdomarna i en familj som har önskemål om vart man ska åka på sin skidsemester så kan Tänndalen sticka ut med Freeride Paradise.

Här får man i princip hitta på vad man vill. Vill du fjälla en björk och grinda på den så gör det, säger Peter och skrattar, men självklart ska man undvika farliga situationer. Det är lek, frihet och glädje, precis det som skidåkning ska handla om.

Den perfekta fjälldestinationen

Beläget i fjällvärlden erbjuder Tänndalen en otrolig naturupplevelse med 52 nedfarter, 15 liftar och 30 mil preparerade längdspår som körs fräscha varje morgon. Utöver detta finns det över 60 mil skoterleder och för den riktiga fjällräven, cirka 45 mil rösade leder.

Ski Lodge -Tänndalen
Bo gör du med hög standard i Ski Lodge Tänndalen med ”ski in ski out”.

I Skilodge Tänndalen kan man välja om man vill bo i självhushåll eller få hotellupplevelsen, och på områdets restauranger erbjuds allt från hamburgare på Flippin’ Joes till fine dining. Det finns även barer med after ski och några caféer.

En kort bilfärd bort hittar man även roligt nattliv i Funäsdalen. Helt enkelt den perfekta fjälldestinationen för hela familjen. Besök tanndalen.com för att läsa mer om Freeride Paradise och allt övrigt som Tänndalen har att erbjuda.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se