Presenteras av Cycling Sweden
Active Escapes - Cyceling
Foto: Cycling Sweden

Upplev Europas fantastiska natur på elcykel

Att motionera och åka på aktiva resor blir allt mer på tapeten och med alternativ som elcykel öppnas möjligheter för fler att åka på cykelresa. Detta är något som Cycling Sweden vill sprida kunskap om så fler kan få uppleva de fantastiska cykelresorna i Europa.

Cycling Sweden - Logotyp

Cykelresor blir allt populärare och med elcykel kan Cycling Sweden erbjuda alla möjligheten att åka på dessa resor. Idag anordnar man bland annat cykelresor i Holland, Irland, Frankrike, Italien, Kroatien och Österrike. Utöver själva miljö- och naturupplevelsen får man även uppleva nya städer, kulturer och fantastisk arkitektur.

Upplev fantastisk natur

Cycling Sweden - Ravin
Foto: Cycling Sweden

Med ett antal arrangörer i Europa har Cycling Sweden en rad olika cykelpaket med något som tilltalar alla. Och med möjlighet att välja elcykel kan alla följa med. Vissa resenärer vill cykla genom Hollands platta landskap medan andra föredrar Irlands klippiga kust i svalare väder. I Kroatiens skärgård är det varmt kombinerat med fantastiska badmöjligheter och cykling med hänförande utsikt.

– Genom att åka på cykelsemester kommer man nära naturen och får uppleva den med alla sinnen. Dofter, ljud och vackra miljöer. När som helst kan man sätta ner foten och njuta av det vackra landskapet runt omkring. Det är också socialt då man ofta träffar nya människor under resan, berättar Diana Popelar på Cycling Sweden.

Cykelresorna innehåller hotellövernattningar, bagagetransport mellan hotellen, kartmaterial och cykel. Man får sin cykel vid ankomst och på det sista hotellet lämnar man bara cykeln innan hemresan. På vissa av resorna bor man ombord på båt som förflyttar sig under dagen när man cyklar.

Elcykelns möjligheter

Cycling Sweden - Diana
Foto: Cycling Sweden

Med elcykel blir resorna mer tillgängliga för den breda massan och cykling överlag är en motion som fungerar för de allra flesta. Är man ett sällskap som vill åka på resa ihop men har olika förutsättningar så kan alla tack vare elcykel ändå delta på Cycling Swedens resor.

– Förra sommaren reste en 80-åring i ett sällskap i Kroatien, och han kanske inte hade kunnat vara med om vi inte kunde erbjuda elcykel. Kommer det en uppförsbacke som känns lite tuff slår man bara på den draghjälp som önskas, avslutar Diana.

Besök cyclingsweden.se för att läsa mer om fantastiska cykelresor runt omkring i Europa.