Kinnan - Luftklimat
Vi spenderar en stor del av vårt liv inomhus och forskning pekar på att det är betydligt viktigare att ha ett hälsosamt inomhus- än utomhusklimat.

Tre produkter för ett bättre inomhusklimat

HälsaAlla vill ha ett bättre klimat hemma med ren och frisk luft. Vårt inomhusklimat kan ibland vara skadligt för oss och för att komma till rätta med detta kan vi behöva lite hjälp av smart teknik som skapar rätt förutsättningar.

Vi spenderar en stor del av vårt liv inomhus och forskning pekar på att det är betydligt viktigare att ha ett hälsosamt inomhus- än utomhusklimat. Varje år drabbas många människor i Sverige av allergier och andra följdsjukdomar till följd ett dåligt inomhusklimat.

Anders Ax är VD på Kinnan som är en av landets största leverantörer av lösningar för inomhusklimat. Många kunder undrar om hur de kommer till rätta med problem med inomhusluften och Anders tipsar här om tre produkter som gör underverk för inomhusklimatet.

Luftrenaren tar hand om föroreningar

Coway AP-1008CH - luftrenare
Luftrenaren Coway AP-1008CH

Päls från husdjur, pollen, dammpartiklar och bakterier förorenar luften i våra hem. Många forskningsrön visar att inomhusluften kan vara upp till fem gånger mer förorenad än luften utomhus. De osynliga partiklarna som flyger omkring kan ge symptom som huvudvärk, irriterade luftvägar och kliande ögon.

Med en luftrenare filtreras föroreningarna i luften bort och ger dig en ren och fräsch inomhusluft som kan göra ditt hem upp till fyra gånger mer hälsosamt1. I luftrenaren sitter oftast ett HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) som filtrerar bort 99.97 procent av alla skadliga partiklar i luften.

Avfuktaren håller nere luftfuktigheten

Fenja 10 - luftavfuktare
Luftavfuktaren Fenja 10

En illaluktande källare och synliga vattenskador på golv och väggar är tydliga tecken på att luftfuktigheten är alldeles för hög i ditt hem. Hög luftfuktighet ökar risken för mögel, svamp och bakterier vilket i förlängningen kan göra din bostad ohälsosam att bo i.

För att luftfuktigheten skall anses vara normal bör den ligga mellan 20-40 procent.

En luftavfuktare kyler ner luften som sedan kondenseras och blir till vatten som samlas upp eller rinner direkt ut i avloppet. Maskinen passar bra i alla dåligt ventilerade utrymmen som källarlokaler eller tvättstugor och gör att du på ett enkelt sätt kan reglera luftfuktigheten i din bostad.

Bättre temperatur med luftvärmepump

LG Prestige - luftvärmepump
Luftvärmepumpen LG Prestige

Att temperaturen i ditt hem ligger på rätt nivå är en förutsättning för att du ska trivas. Genom att installera en luftvärmepump kan du hålla koll på din inomhustemperatur med den individuella temperaturregleringen som ger både uppvärmning och kylning av ditt hem.

Pumpens luftreningssystem filtrerar även inomhusluften och ger en basrening som gör att din bostad både håller sig ren och med rätt temperatur. Med en luftvärmepump i din bostad kan du också också spara upp till 60 procent av dina uppvärmningskostnader.

Skräddarsydda klimatpaket

Då många av företagets kunder behöver någon kombination av produkterna ovan har man på Kinnan skapat konceptet Sverigepumpen. Tillsammans med ett brett nätverk av återförsäljare levererar man skräddarskydda klimatpaket till dig som privatperson över hela Sverige.

Vill du veta mer om hur du kommer till rätta med ett dåligt inomhusklimat kan du besöka www.sverigepumpen.se. Här kan du även läsa mer om de färdiga klimatpaketen och göra ett klimattest för att snabbt få reda på vad du behöver i ditt hem.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se