Sankt Jörgen Park Nyheter
Med målet att alltid erbjuda nyheter för sina gäster satsar Sankt Jörgen Park i år på bland mer golf, afrika och ny restaurang.

Tre av årets nyheter på Sankt Jörgen Park

LivsstilStrax utanför Göteborg ligger den välkända hotell- och sparesorten Sankt Jörgen Park med tillhörande golfbana. Varje år bjuder de på nya härliga upplevelser och bland årets nyheter finns ett helt nytt restaurangkoncept, en ny välgörande sparitual och ännu mer golf.

Sankt Jörgen Park har de målet att gäster alltid ska upptäcka något nytt när de är på besök. Anläggningen skapar en helhetsupplevelse för hotell- eller konferensgästen med inriktning på spa, gastronomi och träning. Nu har man lagt krut på alla tre områden och erbjuder nyheter där det finns något för alla.

Afrikansk sparitual

Afrikansk sparitual på Sankt Jörgen Park
Afrikansk sparitual på Sankt Jörgen Park

För tredje året i rad har Sankt Jörgen Park skapat en unik sparitual och i år har turen kommit Afrika. Världens näst största kontinent får upplevas genom dofter, musik och spabehandlingar där man plockat ut ingredienser från Afrika som skapar en djuprengörande och fuktgivande ritual.

Behandlingar utförs till ljudet av rytmiska afrikanska trummor med väldoftande afrikansk lera, saltscrub och oljor.

Välgörenhet är en viktig del i årets tema och en del av intäkterna från sparitualen går till ett barnhem i Ghana. Projektet heter Great Andoh och startades av Göteborgstjejen Emelie Kanter. Temat till ära har man dessutom inrett två Afrikarum där man skänker pengar för varje natt rummen hyrs ut.

Huvudrestaurangen byter skepnad

Det nya restaurangkonceptet tar oss tillbaka i tiden och är en hyllning till hårt arbetande bönder och deras beprövade matlagningstekniker. Sedan urminnes tider har man saltat, torkat, rimmat, rökt och picklat mat och nu återupptas de historiska metoderna. Det är matlagning med kärlek till jorden och dess grödor som står i centrum.

Maten blir säsongsbetonad så under sommaren kommer det serveras en lättsammare meny som bäst avnjuts på den vackra terrassen. Under de mörkare månaderna finns möjligheten att boka en ”chambre separé” i vinkällaren då en avsmakningsmeny serveras som fördelaktigt kombineras med vinprovning.

Restaurangen ska heta Inez & Ernst vilket även är namnen på farföräldrarna till Hasse Andersson som äger Sankt Jörgen Park. Hans farmor och farfar var grönsaksbönder och drev Skomme Gård, inte långt från där Sankt Jörgen Park ligger idag.

Extra mycket golf

Getaway Golf-paket på Sankt Jörgen Park
Getaway Golf-paket på Sankt Jörgen Park

Endast 100 meter från resorten ligger den egna utmanande 18-hålsbanan. Var du än är under golfrundan är du bara tio minuter från hotellet men golfbil finns att hyra för den som vill.

Sankt Jörgen Park erbjuder alltid förmånliga Getaway Golf-paket och i år får du extra möjlighet att träna på swingen då det ingår en extra green fee i alla golfpaket. Den varma utomhuskällan i spaloungen är att rekommendera för att mjuka upp trötta och spända muskler efter en härlig golfrunda.

Gå in på www.sanktjorgenpark.se för läsa mer om anläggningen och årets nyheter. Det går lika bra att boka en konferens för företaget som att komma med vänner eller partnern för en helhetsupplevelse utöver det vanliga.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se