Sunread Optics - Sportglasögon
Sunread Optics möjliggör en smidig kombination av vanliga glasögon och solglasögonen.

Sunread – sportsolglasögon med optik

LivsstilSunread bifokala solglasögon är ett koncept som introducerades för ett par år sedan och har möjliggjort för människor att kombinera läs- och solglasögon. Vid andra synfel har man dock behövt lägga dyra pengar på slipade solglasögon. Men nu lanseras Sunread Optics, ett nytt koncept för funktionella sportsolglasögon som fungerar för i stort sätt alla behov och bygger vidare på ett existerande koncept.

Hela idén bygger på att det är väldigt många som inte kan bära huvudformade sportsolglasögon anpassade till sin utomhusaktivitet, i jobbet eller på fritiden utan att oftast betala en hel del extra för ett par slipade linser med begränsat utbud av modeller. Med Sunread Optics fästs ett par optiska linser med en smart brygga på insidan av ett par existerande Sunread sportsolglasögon. Detta möjliggör en enkel och smidig kombination av vanliga glasögon och solglasögonen till mycket humana priser.

– Minst 50 procent av världens befolkning behöver någon form för syn kompensation eller läsglasögon efter att de passerar 40-50 års åldern. Man vara närsynt, långsynt, ålderssynt eller ha brytningsfel som måste kompenseras med optiska linser. Med Sunread Optics kommer vi kunna täcka i stort sett alla olika behov, säger Peter Grönberg, vd på Sunread.

Nya Sunread Optics

Sunread Optics - Solglasögon
Sunreads glasögon kan man få i alla styrkor.

Peter berättar att Sunread har satsat på material av bästa kvalitet och senaste teknologi i såväl linser som bågar. Sunread Sport-modeller på solglasögon har massa finesser så som Anti-reflex, Anti-glare och hårda HMC-linser som är optiskt kompenserade samt tillägg med ingjutet polariserande filter i nästintill alla modeller.

Sunread Sport-modeller är även säkerhetsklassade som skyddsglasögon enligt både EU och Amerikansk standard.

– På insidan av alla våra sportmodeller går det att sätta in en specialgjord brygga som håller ett par optiska linser. Sunread Optics kommer man att kunna få i alla styrkor med 0,25 dioptri i variation. På så vis blir det ett par solglasögon utåt med ens vanliga glasögon på insidan, säger Peter.

I bilen, på båten eller golfbanan

Sunread Optics - Funktionella glasögon

Ett par Sunread Optics linser tillsammans med ett par Sunread sportsolglasögon med olika funktioner fungerar perfekt för olika ändamål.

På segelbåten rekommenderas en neutral färg i linsen berättar Peter, med starka filter 3-glasögon som inte ger reflexer eller färgförändringar när man tittar i sjökortet.

Är man däremot ute i skogen och vill se nyanserna bättre då väljer man de gula kontrastförstärkande all-round filter 2-solglasögonen.

För sportfiske gäller de kopparfärgade linserna som möjliggör ett bättre seende mot vatten. Sunread har även modeller utan solfilter som är framtagna för exempelvis dålig sikt i bilen vid regn och oväder.

– Är man på golfbanan kan det vara besvärligt och tidskrävande att byta mellan glasögon och solglasögon. Med Sunread Optics kan alla, oavsett synfel, se var bollen landar och fylla i scorekortet, avslutar Peter.

Sunreads Sunread Optics är ett Kickstarter-projekt där alla erbjuds att stödja projektet och som tack bli en av de första som får ett par Sunread sportsolglasögon med optiska linser. Lanseringen är planerad till februari 2016 och alla som stödjer projektet får leverans efter nyår. Läs mer på Kickstarter.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se