Stallmästaregården - Upplevelse
Stallmästaregården är välrenommerat och känt som en av Sveriges bästa restauranger.

Stallmästaregården satsar på upplevelser

LivsstilI idylliska gröna omgivningar strax utanför Hagaparken ligger Stallmästaregården. Herrgården har alltid stått för rogivande och smakfullt nöje, framförallt genom sitt nordiska kök. I sommar satsar man även på att aktivera gästerna med ett större utbud av aktiviteter.

Stallmästaregården är Stockholms äldsta värdhus och i köket har kända namn som Tore Wretman donat bland kastrullerna. Historia och nutid kombineras i både interiör och kök med ett ständigt pågående arbete att uppdatera och skapa nya upplevelser för gästerna. Vi har pratat med Stefan Eriksson som är vd på Stallmästaregården om årets satsningar.

Samarbeten med eventföretag

Stallmästaregården - Lusthus
Vid vattnet ligger ett vackert lusthus.

I sommar satsar herrgården på ett samarbete med eventföretaget Öppet Hav som anordnar äventyr i Stockholms skärgård. De erbjuder allt från sälsafari med ribbåt till helikopterturer, kajakpolo, isskulptering och segway-turer.

För Stallmästaregården utgör Öppet Hav ett perfekt komplement för de som vill aktivera sig mer än att ta en promenad i Hagaparken. Man har även inlett ett samarbete med Brunnsvik SUP Yoga, som erbjuder kurser där du utför yoga på en stand up paddleboard, en stabil surfingbräda.

— Vattnets konstanta rörelse hjälper dig hitta fokus, närvaro och balans. Perfekt stimulans för att få arbetsro och inpirera till kreativa idéer under konferensen. Efter dag ute på vattnet är det fantastiskt att komma tillbaka till härlig middag och en skön säng att vila ut i, berättar Stefan.

Klassiska rätter i modern tappning

Köket är otroligt viktigt för Stallmästaregården där man tar stolthet i att gå tillbaka till rötterna och ha en så självförsörjande restaurang som möjligt. Allt görs från grunden på plats med färska råvaror och till frukost finns alltid nybakad bröd, egenkokt sylt och egengjord müsli.

Stallmästaregården - Uteservering
Vid Stallmästaregården kan du njuta i solen.

— Idag är vi väldigt noggranna med vad vi äter och vi vill kunna svara våra gäster på var maten de äter kommer ifrån, säger Stefan.

Restaurangen renoverades under 2012 och matsalen går numera i varma koppartoner som speglar det historiska arvet. Maten går i traditionellt nordiskt tema med flera klassiska rätter som uppdaterats med nya smaker i modern tappning. I tillagningen så försöker man gå tillbaka till hur maten lagades för flera hundra år sedan.

— Vi har ett eget rökeri och sedan använder vi även metoder som saltning och torkning till att använda halm och mossa vid tillredning för skapa intressanta rätter, förklarar Stefan.

Bygger spa-anläggning

Stallmästaregården vill fokusera på helhetsupplevelsen för sina gäster och i strävan att bli kompletta inom hälsa och välmående så planerar man att bygga en spa- och relaxanläggning. Arbetet ska påbörjas under hösten och planeras att stå klart till 2016.

— Det är en stor investering för oss som känns fantastiskt rolig att göra, det är alltid bra att kunna erbjuda gästen något mer. Med tanke på våra vackra rogivande omgivningar här blir ett spa en självklar utveckling, avslutar Stefan.

Stallmästaregården erbjuder allt från brunch på söndagar till stora bröllopsbanketter. Gå in på deras hemsida för att läsa mer om aktiviter och menyn i restaurangen. För högtider och speciella dagar finns alltid färdiga paket och erbjudanden.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se