Vårruset - Löpning
Mellan den 4 maj och 4 juni är det äntligen dags för VårRusets 28:e start att gå av stapeln.

Spring in våren med VårRuset 2015

TräningNu när våren är runt hörnet är det äntligen dags att kicka igång Europas största löparserie för tjejer, VårRuset. Med Blossom i spetsen som inspiratör, har VårRuset kommit att bli en Vårfest där 130 000 tjejer springer in våren på 17 olika orter.

Mellan den 4 maj och 4 juni är det äntligen dags för VårRusets 28:e start att gå av stapeln. Tillsammans med Sara Begner, Coops matkreatör, inspirerar Blossom tjejerna inför loppet med träningstips, utmaningar och kosttips på VårRusets Facebook-sida.

– Vi som jobbar med VårRuset är jättestolta över att runt tre miljoner tjejer faktiskt har sprungit VårRuset hittills. Det är någonting man gör i hälsans tecken, och det helt fantastiskt att så många inspireras av VårRuset. Många är vana motionärer men inte alla, så då är det extra kul att de kommer ut och springer, joggar eller går banan runt, säger Kristina Rosenberg, kommunikationsansvarig för VårRuset.

Bli inspirerad av Blossom

Vårruset - Event
Cirka tre miljoner tjejer har sprungit VårRuset.

Som konferencier och ambassadör kommer energiknippet Blossom åka landet runt och peppar alla de glada tjejerna som ska springa in våren med VårRuset 2015. Likt en rockturné går VårRuset genom hela landet under en månads tid.

– På plats är det partystämning med Blossom som går runt och snackar och vår DJ som spelar bra musik för alla glada tjejer som kommer dit. Blossom är en träningscoach för tjejerna och ibland sjunger hon även någon låt. På plats finns även våra samarbetspartners med aktiviteter, smakprover och berättar om sina produkter, säger Kristina.

Få en pickningkasse av Coop

Om ni är ett lag på sex personer som ska springa VårRuset, får ni en härlig och fräsch picknick-kasse som har komponerats av Coops egna kulinariska matgeni Sara. Start och mål ligger alltid vid ett grönområde så att tjejteamen kan slå sig ner i gräset och äta sin picknick.

– Det brukar vara fullt med tjejer som sitter i gräset och njuter av deras picknick-kasse. Musiken går i bakgrunden medan Blossom står på scen och håller i aktiviteter som tävlingar. Picknicken blir en härlig gemenskap för tjejerna, säger Kristina.

Så anmäler du dig

När du anmäler dig till VårRuset väljer du på vilken ort du vill springa, samt om du vill ha tidtagning eller springa FunRun. Vid tidtagning sitter ett chip fast på din nummerlapp och din tid hamnar på resultatlistan.

– Evenemanget är ett samarbete med olika idrottsföreningar som tar hand om evenemanget i sin egen stad. VårRuset är i grunden ett välgörenhetsinitiativ, där all vinst från loppet går tillbaka till klubbarna, främst till ungdomsverksamheten, berättar Kristina.

Alla VårRus är 5 km långa med två vätskestationer, flera musikstationer och heja-klackar som står längs hela banan. Alla samarbetspartners är på plats, bland annat SOS-barnbyar som säljer fina armband. På www.varruset.se kan du hitta datum för loppen och anmäla dig till att välkomna våren med VårRuset 2015.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se