Sprayprotection - Golv
SprayProtection Extreme är en flexibel beläggning som kan appliceras på allt från betong och asfalt till stål- och träunderlag.

SprayProtection Extreme lanseras i Sverige

FöretagshälsaAmerikanska kemister har sedan 1980-talet utvecklat en unik ytbehandlingsmetod som är baserad på polyurea. Under de senaste åren har metoden förfinats och idag används den med stora framgångar både på inne- och utomhusunderlag. Nu lanserar företaget SprayProtection AB produkten på den svenska marknaden.

SprayProtection Extreme är en flexibel beläggning som kan appliceras på allt från betong och asfalt till stål- och träunderlag. Produkten är extra lämplig att användas inom industriella miljöer där krav på ergonomiska egenskaper är viktiga.

Jarek Walicki, ägare till Sprayprotection i Sverige, berättar om de många fördelarna med ytskiket och hur det kan förbättra arbetsförhållandena inom industrimiljöer samt ge långvarigt hållbara ytskikt.

SprayProtection Extreme

SprayProtection är belägna i Helsingborg och importerar flertalet produkter från USA. Produkten är en elastomeric-polyurea baserad beläggning som skapar en flexibel härdplast. Då två kemiska komponenter blandas och bildar en sammanhängande polymer som inte kan sönderdelas igen, reagerar den i princip inte på någonting. Därav dess tålighet.

– Ytbeläggningen torkar på cirka tre sekunder, är vattentålig, har hög korrosions- och nötnings beständighet, klarar temperaturer från – 60 till 150 grader celsius och är en ytterst flexibelt skyddsbeläggning som kan appliceras på många olika material. SprayProtection Extreme kan även beställas i flertalet olika färger, säger Jarek.

En miljövänlig ytbeläggning

Sprayprotection-golvbehandling
SprayProtection är belägna i Helsingborg och importerar flertalet produkter från USA.

Utöver industriella miljöer, används produkten mycket inom livsmedelshandeln i USA då den är VOC-fri, UV-resistent och inte innehåller något lösningsmedel varpå den inte utgör någon fara ur hälso- eller miljösynpunkt. Ytskiktets hållbarhet och fogfria ytor minskar även behovet av dyra reparationer, underhåll och städning.

– Golvets ytskikt blir elastiskt på ett sätt som är fördelaktigt för bland annat industriarbetare som arbetar ståendes många timmar under dagen. Golvet har även en ljudisolerande effekt, vilket stärker dess ergonomiska egenskaper samtidigt som den är antistatisk, berättar Jarek.

Så appliceras produkten

SprayProtection Extreme sprutas på med flerkomponentsutrustning för högtryckssprutning och måste appliceras av auktoriserad entreprenör från SprayProtection då det görs i extremt höga temperaturer. Beläggningens tjocklek varierar beroende på användningsområdet.

– Vi åker ut till kunden för att på plats applicera ytskiktet. Personen som utför arbetet har gått utbildningar hos bland annat PDA (Polyurea Development Association) och Polyurea Universitet i USA för att ha rätt kunskaper om metoden. Polyurea är en fantastisk skyddsbeläggning med unika egenskaper som alla kan ha nytta av, säger Jarek och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att kunderna är nöjda med ytskiktet, varpå vi erbjuder en 20-års garanti på SprayProtection Extreme. I jämförelse med konventionella material som epoxi, har SprayProtection Extreme flera fördelar som bland annat torktid, elasticitet, hållbarhet och miljövänlighet.

www.sprayfloor.com kan du läsa om produkten Sprayfloor Extreme och dess många användningsområden och fördelaktiga egenskaper.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se