Bluewater Sports & Health Club - Stenungsbaden
Med Stenungsbaden Yacht Clubs exklusiva läge och naturliga koppling till segling, valde man inför renoveringsarbetet att snegla på de anrika yachtklubbarna på den amerikanska östkusten.

Spaupplevelse inspirerad av den amerikanska östkusten

HälsaI ett unikt havsnära läge ligger spa- och konferensanläggningen Stenungsbaden Yacht Club. Fartfulla helger kombineras med en avslappnande spaupplevelse och aktiv träning för såväl par som konferensgäster i Bluewater Sports & Health Club.

Den välkända konferensanläggningen renoverades säsongen 2008/2009 samtidigt som vi svenskar startade ett av de största renoveringsprojekten samtiden sett – av oss själva. Tid för avkoppling, umgänge och aktivitet är även nu, några år senare, en trend som är svårt att se slutet på.

Med Stenungsbaden Yacht Clubs exklusiva läge och naturliga koppling till segling, valde man inför renoveringsarbetet att snegla på de anrika yachtklubbarna på den amerikanska östkusten. Resultatet blev en kombination av aktivitet och avkoppling, en Sports & Health Club
Det unika läget vid Hakefjorden ger en fantastisk utsikt som är rogivande och är ett perfekt läge för ett spa. När det är kallt ute är det extra skönt att kunna sjunka ner i någon av de varma källorna eller värma sig i bastulandskapet.

Spa-upplevelse med plats för möten

Spaupplevelse med badSom medlem i Svenska Spahotell så erbjuder man sina kunder ett brett utbud av tjänster inom de fyra hörnstenarna – rörelse, vila, beröring och näring. För den som vill ha aktivitet och träning finns det 25 pass varje vecka att välja bland, i allt från avslappnande flowpass till tuff träning i military fitness. När du sedan behöver vila så har man en unik spaavdelning som fungerar som en utmärkt mötesplats.

-Vi vill att vårt spa skall vara som ett stort vardagsrum, säger Patric Eriksson Österström VD på Stenungsbaden Yacht Club.

Seglingsinspirerat

Det sportiga och aktiva i anläggningen avspeglar sig också mycket i andra aktiviteter. Bland annat samarbetar Stenungsbaden Yacht Club med ett flertal västsvenska seglare, och så har man ett eget team i Tjörn Runt som är en av Sveriges största kappseglingar.

Under 2013 antog VD Patric Eriksson Österstöm även en stor utmaning då han medverkade i Tenson Tjörn Triathlons SM-tävling tillsammans med seglingsprofilen Johnie Berntsson.

Brett utbud av behandlingar

Utöver ett välutrustat spa finns det ett brett utbud av behandlingar att välja bland. Efter en lång konferensdag kan en klassisk oljemassage göra underverk för en trött rygg och en Quick Face kan vinka hejdå till svullnaden under ögonen. Hotellet arbetar också mycket för att framförallt konferensgästerna skall utnyttja mer av vad anläggningen har att erbjuda.

-Att börja en konferens med avslappning, träning och en välgörande kroppsbehandling skapar goda förutsättningar för bra möten, säger Patric.

När energidepåerna börjar tömmas är det skönt att veta att det i restaurang New Sweden bjuds på västkustinspirerad meny med mycket fisk och skaldjur.

Nysatsar på restaurangkoncept

Inför säsongen påbörjas en stor renovering av restaurangen. Ansvariga för arbetet är design- och konceptbyrån Stylt Trampoli med Erik Nissen Johansen i spetsen. Målet är att skapa en spännande, livfull och tilltalande restaurang med flera ”rum i rummet.” För de mindre sällskapen kommer Stenungsbaden Yacht Club nu att kunna erbjuda en mer intim och nära upplevelse där maten ska vara närproducerad, ekologisk och anpassad efter årstid. Konceptet beräknas vara klart efter sommaren.

Om du vill veta mer om Stenungsbaden Yacht Club och Bluewater Sports & Health Club så går du bara in på www.stenungsbaden.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se