Guldfågeln - Kyckling
Rakt Ner i Grytan finns idag som mexikansk, indisk eller thailändsk gryta.

Snabba färska måltider med Rakt Ner i Grytan

KökIdag blir vi allt mer måna om att maten vi äter består av näringsrika och bra råvaror. Men i en barnfamiljs hektiska liv kan det vara svårt att hitta tiden att laga alla måltider från grunden. Nu lanserar Guldfågeln det nya smarta konceptet Rakt Ner i Grytan, en snabb gryta som är klar på 11 minuter.

Idag vill du gärna laga mat från grunden och undvika halvfabrikat, men samtidigt vill du gärna att det ska gå så snabbt som möjligt. Med produkten Rakt Ner i Grytan får man en snabb, god och nyttig måltid som räcker till hela familjen, färdig på tre enkla steg.

Färdig måltid på 11 minuter

Med Rakt Ner i Grytan får man en snabb, god och nyttig måltid som räcker till en barnfamilj. Förpackningen innehåller 500 gram strimlad färsk kycklinglårfilé, 200 gram grönsaker och 50 gram kryddblandning. På förpackningen finns en enkel beskrivning som förklarar hur du går tillväga.

– Vi försöker alltid hitta nya enkla måltidslösningar till våra kunder. Rakt Ner i Grytan tar bara 11 minuter och består av enkel, god och näringsrik mat, något som möjliggör för alla att laga mat från grunden på kort tid, säger Jenny Grindestam, produktchef på Guldfågeln.

Mexikansk, indisk eller thailändsk gryta

Guldfågeln nya koncept erbjuds idag i tre olika smaksättningar: mexikansk, indisk eller thailändsk. Den mexikanska grytan kommer packad med krispig paprika, haricots verts och majs. Tillsätt endast krossade tomater så är måltiden klar.

Guldfågeln - Le Creuset
Med Rakt Ner i Grytan får man en snabb, god och nyttig måltid som räcker till hela familjen.

– Först bryner du kycklingen, därefter tillsätter du grönsakerna och till sist kryddblandningen och den vätska som står på förpackningen. I vår indiska gryta tillsätter du t.ex. en burk krossade tomater och 2 dl matyogurt till den krispiga blomkålen, palsternackan, paprikan och purjolöken, och låter det koka i 5 minuter så har du en färdig gryta för hela familjen, berättar Jenny.

Den thailändska grytan innehåller smaker som krispig morot, palsternacka, broccoli, vattenkastanj och söt babymajs. Därefter tillsätter man kokosmjölk. Jenny berättar att måltiderna är anpassade för att räcka till en barnfamilj, två vuxna och två barn, där du endast behöver addera ris eller pasta om så önskas.

Vi har även andra snabba måltidslösningar som t.ex. Rakt Ner i Pannan, färdig strimlad och marinerad kyckling på lår- eller bröstfilé. Vi har också färdiga frysta produkter som kan ätas såväl kalla som varma. Givetvis är det alltid svensk kyckling i våra kycklingprodukter då det är just det som Guldfågeln står för, säger Jenny.

Tävla om fina Le Creuset grytor

I samband med lansering av Rakt Ner i Grytan har Guldfågeln en rolig tävling där du kan vinna fina Le Creuset grytor. När du ser 3 grytor av samma färg i en rad gäller det att fånga ögonblicket med en skärmdump på mobilen, surfplattan eller datorn. Bilden ska därefter läggas upp på Instagram och taggas #guldfågeln och #raktnerigrytan. För att tävla, spela upp filmen nedan.

Guldfågelns nya måltider Rakt Ner i Grytan hittar du i mataffärer som ICA, Coop, Willys, Hemköp och City Gross. På www.guldfageln.se kan du läsa om Guldfågelns övriga produkter samt ta del av nya recept och matlagningstips.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se