Lifescan Onetouch Vita - Blodsockermätare
Blodglukosmätaren OneTouch® Vita® från LifeScan som kan hjälpa diabetiker att ta kontroll över vardagen.

Smart teknik i blodglukosmätare

HälsaJenny, 40, från Stockholm har levt med diabetes sedan hon var 16 år. Efter att ha testat flera blodglukosmätare har hon sedan ett år tillbaka en mätare som hon trivs med.

För personer som lever med diabetes är det viktigt att på ett enkelt sätt övervaka och utvärdera sina blodglukosvärden. Men marknaden för blodglukosmätare är fylld av produkter vilket kan göra det svårt för användaren att hitta en produkt som passar de individuella behoven.


Levt med diabetes i 24 år

LifeScan - OneTouch Vita
Jenny Hamann med typ 1-diabetes.
Jenny Hamann, restaurangchef på Solvalla Restauranger, har levt med typ 1-diabetes i snart 24 år. Hon använder sig av en ”penna” för att inta insulin och gör detta en gång på morgonen samt före varje måltid. Som diabetiker är det viktigt för Jenny att under dagen ha koll på sina glukosvärden, så att de inte är för höga eller för låga.

Jenny har sedan 16 års ålder letat efter en glukosmätare som enkelt kan hjälpa henne att hålla koll på sina glukosvärden under såväl kort som lång tid. Under åren har hon testat flera blodglukosmätare, som inte passat henne. Vissa blodprovstagare har dessutom gjort ont att använda.

Sedan drygt ett år tillbaka använder Jenny blodglukosmätaren OneTouch® Vita®, nu tillsammans med provtagningssystemet OneTouch® Delica®, båda från LifeScan. Jenny trivs väldigt bra med både mätaren och provtagningsutrustningen.


Visar genomsnittsvärden

Det har under åren blivit lättare att leva med diabetes på grund av högre insulinkvalitet och bättre självkontroll hos diabetiker. Självkontroll i form av egen blodglukosmätning bidrar till att den som lever med diabetes lättare kan ha kontroll över sina blodglukosvärden och minska risken för komplikationer.

En av de viktigaste fördelarna som Jenny ser med OneTouch Vita-mätaren, är att den kan spåra glukosnivåer vid fasta, samt före och efter måltider. Den visar 7, 14 och 30 dagars medelvärde på en enda skärmbild. Varje resultat kan ”flaggas” som taget vid fasta, före måltid och efter måltid men det måste man inte göra vid varje test. Man kan enkelt utföra testet och bara låta det sparas automatiskt med datum och tid i mätarens minne.

Faste- och måltidsmedelvärdena kan vara en hjälp när du diskuterar dina värden med din vårdgivare.

Enklare liv med diabetes

Med hjälp av OneTouch® Vita® och OneTouch® Delica® har Jennys liv med diabetes förändrats till det bättre. Hon kan se mönster av för låga eller för höga blodsockernivåer genom att använda medelvärdena för fasta och för före- och efter måltid.

Lever du eller någon i din närhet med diabetes och vill veta mer om diabetes eller OneTouch Vita? Mer information hittar du på www.LifeScan.se.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se

©2014 LifeScan, Division of Cilag GmbH International. AW 103465A