Presenteras av Sankt Jörgen Park
Sankt Jörgen Park - Poolside Lounge
Prisat spa och ett helt fantastiskt poolområde. Foto: Sankt Jörgen Park

Skönaste semesterkänslan i Göteborg

Tänk palmer och läskande sommardrinkar, glittrande azurblått vatten och en dag vid poolen. Nu behöver man inte flyga till Miami för att den rätta semesterkänslan ska infinna sig, det räcker med ett besök till Poolside och Sankt Jörgen Park i Göteborg.

Några hållplatser från Göteborgs centralstation gömmer sig en grön oas som för tankarna till lyxiga utlandssemestrar och lata dagar vid poolen. Sankt Jörgen Park Spa & Resort är en hotellresort som rymmer allt från designutställningar och en utmanande 18-håls golfbana till en skogshinderbana, ett prisat spa och ett helt fantastiskt poolområde.

– Vi invigde konceptet Poolside Lounge förra året och det blev succé direkt, inte bara hos våra hotellgäster utan även lokalt. Det känns verkligen att Göteborg har väntat på ett lyxigare sätt att njuta av sommaren och det är underbart att få öppna för säsongen igen, berättar Kia Andersson, en medlem i ägarfamiljen till Sankt Jörgen Park.

Stort och lyxigt poolområdet

Sankt Jörgen Park - Sankt Jörgen Park - Poolside Lounge
Bar och soffhörna i Poolside Lounge. Foto: Sankt Jörgen Park

Poolside Lounge är inspirerad av poolklubbarna i Miami och området är hela 1100 kvadratmeter stort. Loungen inkluderar två stora pooler, cabanas, solsängar, bar och soffhörna med öppen fire pit där gästerna kan grilla marshmallows.

– Man kan äta och dricka gott hela dagen och på fredagar har vi DJ och barhäng. Området har vindskydd och poolerna är uppvärmda till över 30 grader så det är jättehärligt här även en typisk svensk sommardag. Många kommer hit för en staycation istället för att resa iväg, förklarar Kia.

Ett speciellt uppskattat inslag i poolområdet är bioduken ovanför den stora poolen. Där visas härligt somriga bildspel som då och då toppas med biofilmer och konserter, samt en och annan fotbollsmatch.

– Under VM förra året var alla sittplatser upptagna och det var en fantastisk stämning. Även i år har vi många typer av event och temakvällar inplanerade med fler DJ:s och annat härligt så det finns mycket att se fram emot, säger Kia.

Perfekt för olika event

Poolside Lounge är inte bara till för hotellets egna event utan går också att hyra för privata tillställningar, lanseringar eller firmafester. När mörkret sänker sig skapar de upplysta poolerna den perfekta bakgrunden för ett lyxigare mingel med goda drycker innan middagen.

Under de lugna morgontimmarna passar området också extra bra för yoga och andra träningsevent. Lounge-konceptet lever ända fram till september så det finns gott om tid att boka in sig för lite Miami-känsla. Läs mer om Sankt Jörgen Park och Poolside Lounge på sanktjorgenpark.se.