Kungsbergets Fritidsanläggning - Skidsemester
Med en kapacitet på 4 000 skidåkare utgör alpin skidåkning huvudverksamheten i Kungsberget.

Åk på skidsemester endast 2 timmar från Stockholm

LivsstilLikt en tomteverkstad har Kungsbergets Fritidsanläggning arbetat för fullt under hösten för att väcka liv i anläggningens och nu äntligen är skidbackarna öppna. Endast 2 timmar från centrala Stockholm hittar du detta lilla vintersamhället som erbjuder något för hela familjen.

Kungsberget är en skidanläggning som har blivit allt populärare de senaste åren och med en kapacitet på cirka 4 000 skidåkare utgör alpin skidåkning huvudverksamheten. Inför nästa säsong kommer en ytterligare utökning av området ske med 3-4 nya nedfarter på solsidan av berget. Allt för att erbjuda något för hela familjen.

En snabbt växande skidort

I dagsläget händer det mycket på Kungsberget som med sina 1 200 bäddar har ambitionen att det inom tre år har utökats till 2 500. För bara 4-5 år sedan så fanns det knappt en övernattningsenhet på Kungsberget, berättar Martina Svensson, platschef på Kungsberget, och idag befinner de sig i klivet att bli en väletablerad skiddestination dit man kan åka för en weekend eller längre semester.

– Det är en mycket spännande resa vi har framför oss. Vi har sett att resebeteendet har förändrats de senaste åren och våra gäster är inte benägna att åka iväg lika långt för en skidsemester utan satsar snarare på flera kortare weekends. Därmed är vi ett optimalt alternativ för hela Stockholmsregionen, Uppsala, Gävle och Mälardalen. Perfekt för de som vill komma fram snabbare och få ut mer av sin vistelse, säger Martina.

Något för alla åldrar

Martina berättar att Kungsberget är en anläggning som passar för hela familjen där flertalet aktiviteter byggs upp kring detta tänk för att skapa en semesterdestination för alla.

Kungsbergets Fritidsanläggning - Åka skidor
Björnbusen och Björnbusan hittar då på massa bus och skoj med barnen.

För småbarnen finns fina barnområden med små nybörjarbackar som har behaglig lutning, en åkkarusell och utrymme för mycket lek.

– Sen har vi Björnbusen och Björnbusan, några av våra värdefullaste medarbetare, som visar sig i anläggningen en gång om dagen och hittar då på massa bus och skoj med barnen. En nyhet 2015 är att vi utökar detta barnområde med åkband, just för att underlätta för de minsta barnen, säger Martina och fortsätter:

– Vi har satsat mycket på aktiviteter för de äldre barnen och har bland annat en Fun/Snowpark där man kan testa nya tricks och utmaningar. På området finns också en mindre skicross-bana som avslutas med roliga rails och boxar.

Ett minisamhälle

Kungsbergets Fritidsanläggning - Skidor
Det vintriga minisamhället erbjuder idag allt man kan tänkas behöva under sin vistelse.

Det vintriga minisamhället erbjuder idag allt man kan tänkas behöva under sin vistelse. Utöver skiduthyrning, skidskola, frisörer och mataffärer finns även bekvämligheter såsom lekrum i anslutning till samtliga restauranger.

– Till vårt Nintendo-rum kan barnen gå om föräldrarna vill sitta kvar en stund i restaurangen och bara slappna av. Har barnväskan glömts hemma finns kit att köpa. Allt för att våra gäster verkligen ska njuta av semestern i lugn och ro, avslutar Martina.

Besök www.kungsberget.se läsa mer om alla aktiviteter som Kungsberget har att erbjuda samt boka liftkort och skidskola direkt online.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se