Vita Liberata - brun-utan-sol
Förbered huden ordentligt för att öka chansen för en hållbar solbränna.

Så lyckas du med din brun-utan-sol

SkönhetGlöm torr hud, ojämn färg och orange nyans på solbrännan. För dig som vill få en fräsch solbränna med brun-utan-sol men slippa tråkiga bieffekter finns det många bra produkter att välja mellan. Om du följer vår expert Katarina Engelholms råd kan du räkna med en vacker solbrun färg som håller upp till en vecka.

Många användare av brun-utan-sol har säkert råkat ut för att produkterna gett både torr hy, kvisslor och utslag. Ibland har du kanske också fått en färg som drar mer åt orange än den fräscha solbruna nyans som du velat ha.

Vi har träffat Katarina Engelholm som är expert på brun-utan-sol-produkter på företaget CHS AB som distribuerar varumärket Vita Liberata. Här ger hon dig sina bästa tips och råd hur du går tillväga för få en vacker solbränna med lång hållbarhet.

1. Förbered huden

Förbered huden ordentligt för att öka chansen för en hållbar solbränna. Peela kroppen så att du får bort döda hudceller och undvik att smörja in dig med body lotion samt att raka och vaxa dig innan appliceringen.

Om du har tecken på en något torrare eller åldrande hud ska du välja en brun-utan-sol i geléform. Vita Liberata har brun-utan-sol i både mousse och gelform. En mousse ger en något djupare färg och gel ger extra fukt. Alla Vita Liberatas produkter innehåller aloe vera för att ge solbrännan extra lång hållbarhet.

2. Välj rätt nyans

Vita Liberata Extra Rich
Vita Liberata Extra Rich
Om du vanligtvis har lätt att bli brun i solen kan du tvärtemot vad man kan tro, välja en något ljusare nyans på din brun-utan-sol. Är du däremot blek och blir mer röd än brun i solen, bör du välja en mörkare nyans på produkten. Brun-utan-sol fungerar precis som solen vilket gör att en mörk färg behövs för de som normalt behöver sola länge för att få färg.

Det aktiva ämnet i Vita Liberatas produkter, DHA, reagerar på kroppens eget pigment. Därför kan samma nyans på olika personer skilja sig något då alla utvecklar sin egen färg.

– Som förstagångsanvändare rekommenderar jag att du väljer en färgad brun-utan-sol, då du ser färgen direkt. Den första färgen försvinner när du duschar och din egen färg är fullt utvecklad först efter fyra till sex timmar, berättar Katarina Engelholm.

3. Applicera på rätt sätt

Områden på kroppen med extra tjock hud, som knän, armbågar och händer har en tendens att få en mörkare färg. Du kan därför torka av dessa områden försiktigt efter applicering för att undvika att de blir mörkare.

Med vanten som du får med till dina Vita Liberata-produkter blir ytan som du smörjer in med större och appliceringen går snabbare. Färgen blir också jämnare och du slipper få färg på handflatorna. Kom bara ihåg att applicera lite färg på ovansidan av handen så att den inte blir utan färg.

4. Efter applicering

Om du använder dig av moussen behöver du inte vänta utan kan klä på dig direkt efter applicering. Använder du gel behöver du vänta några minuter innan du klär på dig, så att färgen sätter sig ordentligt.

För att färgen ska hålla så länge som möjligt bör du hålla den fuktig och smörja in den med lotion. Kroppsoljor gör dock att förnyelseprocessen av hudcellerna påskyndas, vilket du gärna ska försöka undvika.

Vita Liberatas brun-utan-sol-produkter kan du köpa både i deras egen webbshop, på nelly.com och eleven.se. På www.vitaliberata.se kan du läsa mer om vilken av företagets produkter som passar dig och just den solbränna du är ute efter.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se