Sergel Rehab i Stockholm
Centralt beläget vid Humlegården ligger Sergel Rehab, en klinik med många års erfarenhet av skaderehabilitering.

Rehabilitering i centrala Stockholm

SjukvårdEn bra rehabilitering är ett måste efter en olycka eller skada. Det viktigaste är att vända sig till en klinik som har rätt kompetens för att hitta orsaken till smärtan och kan behandla den.

Centralt beläget vid Humlegården ligger Sergel Rehab, en klinik med många års erfarenhet av skaderehabilitering. Här kan du som har problem med bland annat rygg- och nackbesvär, muskel och ledvärk samt behöver rehabilitering efter operation få hjälp av välutbildade sjukgymnaster/fysioterapeuter.

Hela kroppen hänger ihop

På Sergel Rehab arbetar sex sjukgymnaster med olika kompetens och specialistutbildningar inom rehabilitering. Oavsett om du ådragit dig en idrottsskada, har generella nackbesvär, behöver rehabilitering efter en operation eller har stressrelaterade besvär kan Sergel Rehab hjälpa dig.

– Vi har en individualiserad behandling som är baserad på dina behov som patient. Vi gör en grundlig utredning med diverse tester för att upptäcka orsaker till smärtan och arbetar utifrån att hela kroppen hänger ihop. Exempelvis kan det betyda att smärtan i ditt knä kan ha orsakats av en svaghet i höftmuskulaturen, säger Anette Johansson, leg. sjukgymnast på Sergel Rehab.

Stabilisering fotled
Fot tejpas för att stabilisera fotleden

Med utgångspunkten att hela kroppen hänger ihop kan en sjukgymnast på Sergel Rehab lättare förstå samband och på så sätt hitta orsaken till smärtan du dras med. För att hålla sig à jour med nya rön vidareutbildar sig sjukgymnasterna på Sergel Rehab kontinuerligt och håller sig uppdaterad inom den senaste forskningen om rehabilitering.

– Med en helhetssyn kan även framtida skador förhindras som inte hade upptäckts om man bara behandlat där det gör ont, fortsätter Anette.

Så här går det till

Vid ett första besök har du som patient och en sjukgymnast ett samtal tillsammans för att förstå problemen du dras med, hur länge det pågått och vad de kan bero på. Efteråt görs en grundlig undersökning med olika tester för att försöka ringa in problemet.

När ni har hittat orsaken inleds en behandling. Det kan handla om manipuleringar eller mobiliseringstekniker i leder, stabiliserande träning, gymträning, akupunktur, råd om ergonomi, laser eller avslappningstekniker. Huvudsyftet med behandlingen är självklart att bli av med besvären och ofta att träna upp en funktion.

Anslutna till landstinget

De olika sjukgymnasterna på Sergel Rehab har olika inriktningar där vissa arbetar mer med besvär från led och muskel, den så kallade rörelseapparaten, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär, andra arbetar med psykisk ohälsa.

Sergel Rehab är anslutna till Stockholms Läns Landsting vilket betyder att patientavgiften alltid är 100 kronor och att frikort efter uppnått högkostnadsbelopp gäller. Som patient behöver du heller ingen remiss utan kan kontakta Sergel Rehab direkt.

www.sergelrehab.se kan du läsa mer om vilka behandlingsmetoder Sergel Rehab använder sig av och hur du kommer i kontakt med mottagningen.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se