Presenteras av Pipinette
Pipinette - pipinettepottan
Pipinette har genom flera internationella utmärkelser prisats för sin design och funktion, bland annat Red Dot Award.

Prisad potta underlättar för ung som gammal

När Carola Nilstein letade efter en praktisk och smidig potta som hon kunde använda både i båten och stugan hade hon svårt att hitta en bra modell. Tillsammans med industridesigner Olle Gyllang och i samverkan med Hjälpmedelsinstitutet utformade hon därför en ny slags potta som passar allt från äldre som har svårt att röra sig till familjen på husvagnssemester.

Pipinette logo

Pipinette passar alla som inte har tillgång till eller har svårt att använda en vanlig toalett. Tack vare utformningen och designen är den mycket smidigare att använda än en vanlig potta eftersom man kan använda den ståendes.

Pipinette - illustration
Illustration Pipinette

Passar både i hemmet och på semestern

Även om Pipinette används av ett stort antal äldre som har svårt att använda en traditionell potta eller ta sig till en vanlig toalett, har den blivit minst lika populär bland yngre vuxna och även barn. Många dagis har till exempel börjat använda sig av Pipinette när barnen är utomhus och långt ifrån toaletter.

– Pottan är populär bland äldre, både män och kvinnor, som går upp på natten och vill minimera risken för fallincidenter som ofta sker på väg till och från toaletten. Många använder också pottan på den vanliga toaletten om de på grund av smärta i knäna, ryggen eller höfterna har svårt att både sätta sig ner och resa sig upp, berättar Pipinettes grundare Carola Nilstein.

Många använder också pottan i husvagnen, sommarstugan och på torrdass där man inte vill ha för mycket vätska. Pipinette har också blivit populär hos båtägare som är ute längre turer på sjön.

Prisad design och funktion

Pipinette har genom flera internationella utmärkelser prisats för sin design och funktion. Till exempel har den belönats med tyska Red Dot Design Award och fått ett av Japans främsta designpris, Japan Good Design Award.

– Till skillnad från andra traditionella modeller är pottan stilren och tidlöst designad vilket gör att den kan stå framme i rummet utan att störa. Pipinette säljs på såväl apotek som i designbutiker. Det är förmodligen den enda produkt som gör det, i alla fall så vitt jag vet, säger Carola.

Smart lösning för dig på resande fot

När ingen toalett finns i närheten och man inte har möjlighet att kunna tömma sin Pipinette är Travel Kit-påsen en bra lösning. Påsen kan användas direkt i Pipinetten eller som den är i en enkel oval hållare som då inte tar mer plats än ett glasögonfodral.

I påsen som är gjord av tunn plastfolie finns en liten kudde som absorberar och omvandlar urinen till en fast massa. Efter användning kan påsen knytas ihop och sedan slängas när man har möjlighet till det.

Pipinette säljs hos flera apotek och butiker runt om i landet. På www.pipinette.com kan du hitta alla återförsäljare samt läsa mer om pottans historia och användningsområden.