Travellink - Resor
Här är några av Travellinks medarbetare som varje dag hjälper resenärer med olika frågor!

Personlig service i fokus hos Travellink

LivsstilI takt med att resandet ökar och allt fler bokar online har Nordens ledande varumärke online insett vikten av personlig service. I kombination med smidig onlinebokning finns därför ett 30-tal medarbetare ständigt tillgängliga för snabb assistans.

Vi svenskar reser som aldrig förr, och på frågan vad man ska lägga skatteåterbäringen på blir svaret ofta just en resa. Med allt lättare möjligheter att boka sin resa ställer sig många frågan om det verkligen behövs någon mänsklig kontakt, man agerar sin egen resebyrå helt enkelt. Från att ha besökt den lokala resebyrån bokas de flesta resorna idag på nätet; ofta i mobilen på bussen eller på surfplattan framför tv:n.

En aktör som dock insett vikten av just personlig service är Travellink som satsat stort på att kunna vara till hjälp om något går snett.

Höga förväntningar på semestern

Semestern är för de flesta några av de viktigaste dagarna på året. Man sparar pengar och förväntningarna är höga, men går något fel vill man ha hjälp. Det kan vara något så litet som en tidtabellsändring där utresan flyttas från morgon till kväll. Ska man då åka en weekend är hela semestern förstörd.

Travellink - Katja Lind
Katja Lind, Nordic Operations Manager på Travellink.

– Det som skulle bli en avkopplingsresa blir istället en mardröm där bokade biljetter ej kan ändras och man tvingas köpa nya biljetter eller helt avboka resan. Den enda lediga helgen är helt plötsligt fullbokad och nästa gång man har möjlighet resa är ett halvår senare, säger Katja Lind, Nordic Operations Manager på Travellink.

Som Nordens ledande varumärke online med tusentals bokningar varje dag har Travellink sett behovet av att kunna bistå med högkvalitativ service. Katja berättar mer:

– Vi tror stenhårt på personlig service, speciellt i takt med att bokningar på nätet ökar. Blir det fel någonstans tillåter flygbolagen och hotellen sällan ändring eller avbokning. Då finns vi här för att göra processen så smidig som möjligt. Vill kunden boka via telefon eller lägga till en tjänst går det också bra – det är kunden som bestämmer vilken kanal de vill utnyttja.

Ska alltid ligga ett steg före

Katja anser att man som resebyrå alltid ska ligga ett steg före den som reser för att kunna förutspå eventuella hinder och sedan komma med en lösning. Travellink har därför planer för allt från konkurser och strejker till askmoln och jordbävningar.

– Vi satsar enormt på service och har speciella team som arbetar med tidtabellsändringar och rättningar av bokningar. Det sista man vill hamna i är en lång telefonkö så vi har därför över 30 personer tillgängliga på telefon med en svarsfrekvens på 80 procent inom 1 minut, säger Katja och avslutar:

– De flesta upplever såklart inga problem alls, men om de väl dyker upp så vill vi kunna hjälpa till. Vi erbjuder bland annat ett avbeställningsskydd som inte bara gäller vid sjukdom utan även vid uppsägning och skilsmässa, likaså kan man hos oss köpa en konkursförsäkring där man slipper stå för biljetten själv om flygbolaget skulle gå i konkurs. Vi erbjuder även en helt nyligen framtagen produkt som gör det möjligt att omboka flygbiljetter där flygbolagen ej tillåter varken ändring eller avbokning.

Mer om avbeställningsskyddet samt Travellinks servicefokus kan du läsa om på www.travellink.se. Här hittar du så klart även din nästa resa inför sommaren eller hösten. Ett tips är att boka en flyg+hotell samtidigt, då får du ofta både lägre pris och bättre villkor!