Upper House - hamam i Göteborg
Hamam har anor från romarriket och det ottomanska riket och har alltid varit en plats för möten och rituell rening.

Orienten möter västkusten på Upper House

HälsaMitt i Göteborg finns en liten del av Turkiet. Västkusten möter här orienten högt över Göteborgs gator med klassisk hamam. Det här kombineras med en exklusiv hotell-, spa- och restaurangupplevelse av hög klass.

Hamam har anor från romarriket och det ottomanska riket och har alltid varit en plats för möten och rituell rening. På Upper House har man tagit den traditionella hamamen och kombinerat det med västkusten. Detta symboliseras framförallt genom att den traditionella hamamstenen i marmor, gobektasi, bytts ut mot en sten i granit.

Ångbastu och rituell tvagning

Hamamen påbörjas med ångbastu i ca 10-15 min där du kan välja mellan två olika dofter, eukalyptus eller lime och apelsin. Efter den inledande ångbastun går du tillsammans med en av de specialutbildade spaterapeuterna in för själva tvagningsritualen.

– Alla våra spaterapeuter som utför hamam har utbildats av en tellak som de turkiska massörerna kallas. Han var här och höll en flerdagarskurs för att våra terapeuter skall ha så goda kunskaper som möjligt, berättar Nina Fors, Hotel Manager på Upper House.

Inne i hamamen är det 40 grader varmt och du får lägga dig på den varma hamamstenen. Terapeuten börjar med att skrubba dig noga med en kezevante. Efter blåser terapeuten upp en peshtemal och bildar en ballong med skum från en äkta turkisk hamam-tvål. Ballongen förs sen i massageliknande rörelse över kroppen och terapeuten tvagar dig med skummet med hjälp av en dadelborste. Avslutningsvis schamponeras håret och du får en skön skalpmassage.

När du är täckt med skum får du en helkroppsmassage som avslutas med en härlig huvudmassage. När terapeuten är klar med massagen tvättas du av och smörjs in med välgörande oljor.

Spaupplevelser och pooler

Du kan även få mer moderna spabehandlingar som även de kretsar kring det västsvenska och orientaliska temat. I många behandlingar används produkter som är utvecklade speciellt för Upper House av det ekologiska hudvårdsmärket Ingrid K.

– Tillsammans har vi tagit fram en västkustserie med dofter som ljung, blåbär, lingon, salt hav och tång samt en orientalisk serie med dofter som lime, kaffe och kardemumma. Alla produkter är ekologiska och närproducerade och innehåller inga tillsatser, berättar Nina.

Upper House unika utomhuspool
Upper House unika utomhuspool

Det går dock inte att prata om Upper House utan att nämna de spektakulära poolerna. Högt över Göteborgs gator svävar en pool utanför fasaden som låter dig simma med staden under dig och himmeln ovanför.

För dig som besöker spaavdelningen eller bor på hotellet finns också möjligheten att besöka hotellets välutrustade gym med möjlighet för såväl styrketräning som konditionsträning. Här tränar du dessutom med en fantastisk utsikt över Göteborg och Ullevi på 19:e våningen.

VIP Boardroom

Svenska Mässan och Gothia Towers är en av Europas största mötesplatser. Även på Upper House erbjuds ett exklusiv mötesrum där drygt 20 personer kan mingla och 12 personer ha sittande möte. Konceptet kallas för VIP Boardroom och till lokalen finns även en bastu samt omklädningsrum. Möten kan kombineras med avslappnande behandlingar i spaavdelningen eller affärsmiddagar i restaurangen Upper House Dining som ligger högst upp i det mittersta tornet.Snacks, mingel- samt buffémat kan även serveras i VIP Boardroom.

Femstjärnigt hotell

Suite Upper House Hotel
Suite på Upper House Hotel

Sist men inte minst så är Upper House ett hotell av högsta internationella klass där gästfrihet och omhändertagande står högt. De lyxiga rummen är 49 till antalet och är skapade för att ge dig en harmonisk miljö under din vistelse.

Många kommer också till Upper House för matupplevelsen. En unik västsvensk meny skapad av köksmästare Måns Backlund kombineras med en fantastisk utsikt över Göteborg. Måns skapar en ny meny varje dag och väljer ut de bästa närproducerade ingredienserna han kan hitta.

– Omhändertagandet är väldigt viktigt för oss och vi hämtar inspiration från de klassiska gamla värdshusen och kombinerar det med ett modernt hotellkoncept, säger Nina.

När man kombinerar alla dessa delar får man ett lyxigt koncept som tilltalar många gäster. Konferensgästen som söker efter en lyxig och professionell mötesplats såväl som helggästen som vill fly undan stress och hitta en avslappnande oas. På www.upperhouse.se kan du läsa mer om hotellet, spaavdelningen och restaurangen.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se