Presenteras av Les Mills
The Trip - Les Mills
THE TRIP™ låter dig cykla i främmande världar vilket skapar en helt ny typ av träningsupplevelse.

Nytänkande cykelkoncept tar dig till främmande världar

IMMSERSIVE FITNESS THE TRIP™ från Les Mills är ett häftigt träningskoncept där deltagarna tas med på en resa genom främmande världar för att ge en helt ny träningsupplevelse där film, musik och koreografi synkas perfekt. Konceptet finns just nu på ett fåtal anläggningar runt om i världen och SATS Stureplan är ett av dessa.

Les Mills logo

För snart två år sedan satte Les Mills upp en studio i Galärparken, Stockholm för att visa upp Project: Immersive Fitness. Här kunde deltagare testa THE TRIP™, ett cykelpass där träningsupplevelsen styrs av en 3D-liknande filmupplevelse. I maj 2015 var sedan SATS Stureplan först ut i Norden med att ta in konceptet som snabbt har blivit en stor succé.

Omsluts av filmupplevelsen

Inga glasögon eller headsets behövs utan filmupplevelsen skapas med upp till fem projektorer som projicerar på en stor filmduk som omsluter deltagarna. Filmen tillsammans med peppande musik suger sen in dig i en annan värld där du besöker allt från främmande planeter till futuristiska städer.

THE TRIP™ bygger på högintensiv intervallträning där filmen tillsammans med musiken styr träningspasset. Istället för att tävla mot klockan kan du se backen du ska upp för, lavan du måste sprinta över och känna när det är dags för vila.

Instruktören kämpar sida-vid-sida

Amad Osman - Les Mills Ambassadör
Amad Osman, instruktör på SATS och ambassadör för Les Mills och THE TRIP™

Med nya visuella träningsupplevelser som THE TRIP™ hoppas Les Mills och träningsanläggningar som SATS Stureplan att attrahera en ny publik. Du ska kunna träna med dina kompisar och ha en skön träningsupplevelse, mer avslappnat än traditionella cykelpass och utan krav på cykelbyxor.

En av instruktörerna som har stenkoll på konceptet är Amad Osman som är en av tre ambassadörer för THE TRIP™. Med 11 års erfarenhet som instruktör var han en av de första som fick möjligheten att utbildas inom THE TRIP™ och förklarar hur hans roll som instruktör ser annorlunda ut:

– I THE TRIP™ cyklar jag som instruktör inte längre vänd mot deltagarna utan med dem. Genom att dela “performance”-ansvaret blir jag mer en träningskompis och att se instruktören kämpa sida-vid-sida är riktigt motiverande för deltagarna.

Få en ny träningsupplevelse

Amad fortsätter att berätta om hur många som fått upp ögonen för cykling och intervallträning efter att ha testat THE TRIP™. En del var skeptiska i början men de som testat har fått en träningsupplevelse de sent ska glömma och har därmed blivit mångas favoritpass.

– Jag har varit instruktör under många år och arbetat med allt från cykling till BODYCOMBAT® men THE TRIP™ är något helt annat, en riktigt cool och häftig träningsupplevelse. Och är du i Stockholm hoppas jag att vi ses klockan 6:45 på torsdagar, avslutar Amad med ett skratt.

THE TRIP™ finns på SATS Stureplan i Stockholm samt på anläggningar i Los Angeles, London, Hongkong och Paris och under året kommer fler anläggningar att kunna erbjuda konceptet. Du kan läsa mer om träningskonceptet på Les Mills webbsida och få en försmak av upplevelsen. Som SATS-medlem bokar du enkelt tid via webbsidan, annars är det bara att kontakta SATS Stureplan för mer information.