Vansbro Swimrun
I sommar är det premiär för Vansbro Swimrun. (Foto Mickan Palmqvist)

Nya Vansbro Swimrun i klassiska vatten

Intresset för vattensporter är något som vuxit sig stort i Sverige och det kommer allt fler lopp i öppet vatten varje år. I juli 2015 är det premiär för Vansbro Swimrun, som erbjuder en härlig mix av partävling och stafett.

I sommar lanserar Vansbrosimningen en ny spännande tävling. Den 1 juli är det premiär för Vansbro Swimrun, ett lopp som man kan göra i par eller grupp och få lite feststämning mitt i Vansbroveckan.

– Vi erbjuder dels en partävling och dels en stafett för kompisgänget eller arbetskamraterna, säger Madelene Håll, kommunikatör på Vansbrosimningen.

Partävlingen

Vansbro Swimruns partävling kommer att delas in i tre klasser: herrar, damer och mix. Paren genomför hela distansen på 18,1 km tillsammans, och är mer inriktad till de personer som vanligtvis tävlar i swimrun.

I partävlingen gör paret alla sim- och springsträckor tillsammans, sida vid sida. Den vanligaste formen av swimrun är att man tävlar i just par, så stafetten är en unik variant för Vansbroveckan, säger Madelene.

I swimrun är det ofta vanligt att löpningen är i fokus och att simningen endast består av kortare sträckor som att simma över en å. Men i Vansbro Swimrun är det simningen som är i fokus.

En härlig mix med stafett

Vansbro Swimrun erbjuder dels en partävling och dels en stafett för kompisgänget. (Foto Andreas Hansson)
Vansbro Swimrun erbjuder dels en partävling och dels en stafett för kompisgänget. (Foto Andreas Hansson)

I stafetten kan man vara en grupp på upp till sex personer, vilket möjliggör att man får en härlig mix. Till skillnad från partävlingen kommer deltagarna att utföra var sin sträcka, vilket gör det till en rolig utmaning som alla klarar.

– Stafetten är perfekt för kompisgänget eller arbetskollegorna som vill göra en rolig aktivitet tillsammans. Då deltagarna endast utför en sträcka var, blir det ett bra tillfälle att testa på swimrun som tävlingsform, berättar Madelene.

Simma i klassiska vatten

I Vansbrosimningens klassiska vatten kommer loppet äga rum, där växlingarna till löpsträckorna sker vid startplatserna. Deltagarna kommer att springa på allt från myrmark till grusväg och asfalt, och vid varje växelstation kommer det att finnas vätskestationer.

– Alla som anmäler sig till Vansbro Swimrun får ett startkit med nummerlapp, simmössa, tidtagningsbricka samt att man får låna en Restube, en säkerhetsboj som gör dig synlig och ger möjlighet att vila. För att avsluta kvällen på ett festligt vis, bjuder vi även på mat efter loppet i ett gemensamt tält, avslutar Madelene.

Anmälan är öppen i mån av plats till och med 1 juli, då Vansbro Swimrun går av stapeln. På webbsidan kan du även läsa mer om loppet, samt anmäla dig till partävling eller stafett.