Icelandair - Flygresor
Icelandairs Hekla Aurora 3.

Nya spännande resmål med Icelandair

TransportMed sina första internationella flygningar till Skottland och Danmark 1945 är Icelandair idag ett av de äldsta flygbolagen i världen. 2015 firade Icelandair sin 60-årsdag med premiärflygning till Stockholm och 2016 utökar flygbolaget med nya spännande rutter till Nordamerika.

Icelandair är idag ett av våra äldsta flygbolag och startade 1937 som Flugfélag Akureyrar på Islands norra kust. 1979 bytte bolaget namn till Icelandair och idag är flygbolaget det största av Icelandair-gruppens 12 bolag.

Nya rutter till Chicago och Montréal

Inför 2016 håller Icelandair på att etablera två nya linjer till Nordamerika, till Chicago i USA i mars och Montréal i Kanada i maj.

Icelandair - Flygresa
Ombord på Hekla Aurora 3.

Karen Østerbye, PR Manager för Icelandair, poängterar de många och noggranna överväganden bakom val av nya destinationer, och flygtrafik ska givetvis gå åt båda hållen över Atlanten:

– Idag flyger vi till nästan hela Nordamerika med 16 destinationer; 11 i USA och 5 i Kanada. Detta innebär att vi har nära samarbeten med såväl amerikanska som kanadensiska flygbolag som kompletterar Icelandairs egna destinationer på bästa sätt.

42 resmål världen över

Huvudkontoret i Reykjavik är nav på Island och härifrån utgår alla Icelandairs rutter med 42 olika destinationer. Det är vanligt att flyga till Nordamerika via Island som är ”på vägen”, med andra ord, man flyger i rätt riktning.

Fullservicebolaget erbjuder klasserna Economy, Economy Comfort och Saga Class som alla har bra benutrymme och bekväma lädersäten med individuella underhållningssystem. I princip alla Icelandairs flygplan har även Wi-Fi ombord.

– Vi har dagliga avgångar från Stockholm till Island och under sommarmånaderna flera flygningar i veckan från Göteborg. Våra avgångar och ankomster samordnas till två ”rusningstider” på morgon och kväll vilket gör att det är korta väntetider för flygplansbyte på flygplatsen, säger Karen.

Få ”två resor i en”

Då Icelandair hela tiden arbetar för att vara just ett fullservicebolag kan man bland annat beställa en så kallad Icelandair Stopover om man väljer att flyga med bolaget till Nordamerika. Detta innebär att man kan välja att bo på Island i upp till sju dagar, både tur- och returresan, utan extra flygkostnad.

Icelandair - Flygdestinationer
Icelandairs flygrutter.

– Det är en fantastisk möjlighet att kombinera två destinationer och får ”två resor i en.” Om du inte har tid eller möjlighet att pausa på Island kan du i stället glädja dig åt ett enkelt och bekvämt byte innan du reser över Nordatlanten till USA eller kanadensiska destination. En stor fördel om du reser med barn, avslutar Karen.

Besök www.icelandair.se för att läsa om de nya rutterna till Nordamerika, boka resa samt läsa mer om Icelandairs 42 spännande resmål världen över.

Redaktionen
redaktionen@tematransport.se