Presenteras av Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsi - väska
Lakritstillverkaren Kouvolan Lakritsi lanserar en lyxig aftonväska full med den läckraste lakrits. Foto: Kouvolan Lakritsi

Nu lanseras årets läckraste designnyhet

Det behövs mer lyx i vardagen tycker finska konfektyrtillverkaren Kouvolan Lakritsi och introducerar en aftonväska full av lakrits lagom till höstens alla mysiga gå-bort-kvällar. Väskan som är signerad Ilkka Harju lanseras på Lyxmässan i Monaco i oktober.

Kouvolan Laktrits logo

Kouvolan Lakritsi har länge ansetts vara en av Finlands bästa lakritstillverkare. När de tänker gå-bort-present är ambitionerna därefter. Deras senaste presentförpackning är utformad som en aftonväska i ormskinnsimitation med sammetsinspirerat inrede och gulddetaljer som för tankarna till glitterklänningar och lyxiga kvällar i Monte Carlo.

– Vår förhoppning är egentligen bara att göra världen lite gladare. Verkligheten kan vara tuff ibland så vi ville ta fram något som ger lust i livet – lite lyx och flärd – och vi älskar ju både lakrits och design, berättar Timo Nisula, vd på Kouvolan Lakritsi.

En galen idé

Väskan designades i samarbete med förpackningsinnovatören Ilkka Harju på Metsä Board. Den består av naturliga råvaror, är ekologisk, återvinningsbar och gjord i lätt kartong som imiterar äkta läder. Tillverkningsprocessen som var mycket krävande hade inte varit tekniskt möjlig för 10 år sedan och enligt Timo hade många inte vågat sig på den ens idag.

– Ilkka har länge haft idén att göra annorlunda förpackningar, men de stora godisföretagen vill köra på det som är billigt och säkert. Nu hade han möjlighet att göra något tillsammans med någon som är galen nog att göra det, säger Timo och skrattar.

Kouvolan Lakritsi - väskor
Väskorna är gjorda i lätt kartong som imiterar äkta läder och är dekorerade med guld. Foto Kouvolan Lakritsi

Prisvärd lyxkänsla

Resultatet av samarbetet blev en riktig kvalitetsförpackning som man ska kunna fortsätta använda även när lakritsen är slut, exempelvis som makeup-väska, men trots lyxkänslan kommer priset ute i handeln ligga på max 15 euro. Tanken är att man inte bara ska vilja köpa väskan som gå-bort-present utan även till sig själv eller till sina anställda.

– Den är perfekt som företagsgåva. Något annorlunda som inte är så dyrt. När du får en sådan här väska tänker du att det ligger verklig uppskattning bakom. Vill man imponera ytterligare kan vi göra unika handväskor med eget tryck, förklarar Timo.

Väskan kommer inte bara lanseras i Europa utan även i Kina och Timo hoppas det kommer bli början på en ny kärlekshistoria till lakritsen i Asien, där lakritsroten annars mest används som medicin. I Norden älskar man redan lakrits och här förväntas väskan bli en riktig succé.

Håll utkik på Kouvolan Lakritsis webbsida under oktober så har du chansen att vara en av de första att få tag på en lyxig lakritsväska.