Presenteras av Sankt Jörgen Park
3D-skiss över Poolside - Sankt Jörgen Park Resort
3D-skiss över det nya poolområdet Poolside. Bild: Sankt Jörgen Park Resort Poolside

Nu kommer Miami till Göteborg

Poolhäng, färgglada drinkar och tropiska växter som vajar i vinden. När Sankt Jörgen Park fyller 10 år storsatsar man på ett helt nytt poolkoncept. På med solglasögonen, koppla bort vardagen och upplev semesterkänslan poolside.

En spårvagnsresa från Göteborgs innerstad ligger en lummig oas av hälsa, lyx och välmående. Sankt Jörgen Park är spa-hotellet som fortsätter hitta nya vägar att sätta guldkant på sina gästers tillvaro.

– Vi gillar förändring och uppdaterar oss ständigt. Eftersom vi inte ligger vid stranden har vi länge velat bygga ett stort poolområde som det är mysigt att sola och bada i och vårt 10-årsjubileum var det perfekta tillfället, säger Kia Andersson, en medlem i ägarfamiljen till Sankt Jörgen Park.

Sankt Jörgen Park Resort - landskap
Foto: Sankt Jörgen Park

Verklighetsflykt med guldkant

Poolside ska bli en tillgänglig och lyxig retreat för den som vill komma iväg från jobbet och stadspulsen ett tag och få lite semesterkänsla i vardagen. Fokus är på en skön atmosfär influerad av de stora semesterhotellen i Miami, med palmer, cabanas, solstolar och stora glittrande pooler.

– Du kanske kan ta lite ledigt när det är soligt en dag. Kom och träna yoga eller lägg dig vid poolen och fly till en annan värld. Du kan förgylla tillvaron även om du är kvar i stan medan alla andra är på semester, säger Kia.

Lyxig poolparty-känsla

När kvällen närmar sig i poolområdet blir det plockmat och bubbel för den rätta poolparty-känslan. Ljussättningen och musiken förändras och en lyxig loungeatmosfär infinner sig där baren och alla stora soffor kommer till sin rätt. Kanske är det dans med DJ som står på agendan. Kanske utomhusbio.

– Vi har planer på en stor skärm så man ska kunna ligga runt poolen och kolla på film. Det kommer bland annat att finnas en 15 meter lång soffa i poolen där man kan sitta. Vi kommer också ha en nedsänkt soffa med firepit och jag tror vi har köpt in flera hundra kuddar, berättar Kia.

När poolområdet inte används av hotellets gäster kommer det kunna bokas för olika företagsevent och kick-offer. Kia hoppas också på ett bröllop eller två.

Sankt Jörgen Park Resort - pool
Foto: Sankt Jörgen Park

Fram till invigningen

Den officiella invigningen av Poolside är planerad till mitten av maj. För den som inte vill vänta erbjuder Sankt Jörgen Park redan idag stora möjligheter för vardagssemester. Det finns bland annat ett vackert spa med pool och avslappning inomhus och en stor träningsanläggning. Utomhus finns det även en varm källa med 38 gradigt vatten och på takterassen två stora bubbelbad.

Miami-känslan är dock närmare än man kan tro. Beroende på vädret blir det kanske en smygöppning av Poolside redan i början på maj. Håll ögonen på Sankt Jörgen Parks webbsida för de senaste uppdateringarna om konceptet och fina jubileumserbjudanden.