Presenteras av Vansbrosimningen
Vansbro Swimrun - partävling
Foto: Mickan Palmqvist, Ateljé L-Foto

Naturskönt swimrun för par eller kompisgäng

Precis som triathlon växer tävlingsformen swimrun starkt. Vansbro Swimrun är bland de trevligaste och går i såväl klassiska vatten som natursköna löparspår. Loppet arrangeras den 5 juli och är en perfekt semestern-kickoff för kollegorna eller kompisgänget.

Vansbro Swimrun arrangeras sedan 2015 av Vansbrosimningen. I kontrast till de stora swimrun-tävlingarna såsom ÖTILLÖ, Ångaloppet och Stockholm Swimrun fokuserar Vansbro Swimrun mer på det familjära.

– Genomgripande för våra lopp här i Vansbro är att de är för motionären och stämningen är familjär även om det finns ett tävlingsmoment, säger Theres Johansson, kommunikatör på Vansbrosimningen.

Par eller stafett

Vansbro Swimrun har två tävlingsformer där man antingen tävlar i par eller stafettlag. I partävlingen genomförs alla sim- och löpsträckorna tillsammans och det finns tre klasser: dam, herr och mix. Loppet mäter totalt 18,1 kilometer varav 3 kilometer simning och 15,1 kilometer löpning, vilket gör att loppet räknas som medeldistans.

– Vår partävling passar utmärkt för de som vill testa på att tävla i swimrun. Vi ser också stor potential i vår stafettävling, inte minst med tanke på det stora intresse som finns runt andra liknande tävlingar, förklarar Theres.

Stafettävlingen genomförs i lag om tre till sex personer och kan mixas med både dam och herr. Varje deltagare springer eller simmar minst en av de sex sträckorna. Tävlingsformen gör det till en perfekt aktivitet tillsammans med kompisgänget eller kollegorna.

Natursköna sträckor

Simsträckorna går i Vansbrosimningens klassiska vatten och sker både med- och motströms. Löpningen går i varierande terräng över allt från myrmark och stigar till grusväg och genom Vansbro centrum.

Såväl start som mål sker i den fina arenan vid Västerdalälvens strand. Inramningen med arenan är också något som utmärker Vansbro Swimrun och Vansbrosimningens andra lopp. Här finns under tävlingshelgen fina faciliteter och allt från mattält till underhållning och mässmontrar.

Så ryck tag i arbetskamraterna och kolla in Vansbro Swimrun. Både partävlingen och stafetten går av stapeln torsdagen den 5 juli. Här finns mer information om Vansbro Swimrun.