Astondental - Tandläkare - tandvård
I centrala Stockholm ligger tandläkarmottagningen Astondental som fått många patienter att bli av med sin tandläkarskräck.

Hos Astondental får du leendet tillbaka

SkönhetMånga svenskar går idag med dåliga tänder som egentligen behöver tillsyn av en professionell tandläkare. Detta beror ofta på att de har tandläkarskräck medan andra är oroliga över höga avgifter. I Stockholm finns dock en toppmodern tandläkarmottagning som välkomnar alla.

I centrala Stockholm ligger tandläkarmottagningen Astondental som fått många patienter att bli av med sin tandläkarskräck. Företaget grundades 1995 av tandläkaren och VD:n Shahla Hassanzadeh som anser att alla ska ha rätt till professionell tandvård till ett vettigt pris.

-Jag är övertygad om att man kan erbjuda professionell tandvård för ett pris som passar de flesta. Vi är anslutna till försäkringskassan och vi kan även erbjuda avbetalningsplaner för de som vill dela upp kostnaden. Att ta hand om sin munhälsa är väldigt viktigt så alla borde gå till tandläkaren oftare, berättar Shahla.

En trygghet för kunden

Astondentals tjänster
 • Tandimplantat
 • Estetisk tandvård
 • Invisalign
 • Broar & Proteser
 • Amalgamsanering
 • Skalfasader
 • Porslinsfyllningar & kronor
 • Digital röntgen
 • Akut Tandvård
 • Bettskenor & bettfysiologi
 • Traditionell Tandvård

Många är oroliga och drar sig undan eftersom de är rädda att tandläkarkostnaden ska bli högre än vad de tänkt sig. När du som patient besöker Astondental med ett besvär så görs först en fullständig bedömning.

Därefter får du ett skriftligt kostnadsförslag att ta ställning till. Detta gör att du som patient vet att det inte tillkommer några dolda kostnader eller påläggsavgifter.

Ett vanligt problem är även tandläkarskräck, något som man på kliniken har stor förståelse för och är vana att hantera.

-Många patienter är oroliga och känner ett visst obehag när de ska gå till tandläkaren, speciellt om man ska genomföra ett större kirurgiskt ingrepp. Därför är vi alltid måna om att förklara hur ingreppet går till i förväg, och vid behov kan vi även erbjuda sedering så att man sover under ingreppet, förklarar Shahla.

Allt under ett och samma tak

Till Astondental söker sig patienter från hela Europa, främst för att kliniken erbjuder en så stor bredd i sitt utbud av tjänster till ett förmånligt pris.

Vid avancerade ingrepp som tandimplantat och installation av nya kronor är det vanligt att man behöver en remiss för röntgen som görs på ett sjukhus, men Astondental har all utrustning som behövs på plats.

-På vår moderna klinik har vi alla verktygen och kompetensen för att utföra all typ av tandvård. Det är väldigt bra för våra patienter eftersom de inte behöver besöka olika kliniker och sjukhus, utan allt finns under samma tak, även tandteknikerlaboratorium, berättar Shahla.

Satsar på kvalitet

Astondental - Tandläkare
Aston Dental är en modern tandklinik.
Vare sig man ska göra omfattande tandkirurgi eller laga ett enstaka hål så är det viktigt att satsa på hög kvalitet i materialet som används. Tänderna ska hålla livet ut och blir snart en dyr historia om man inte sköter om dem ordentligt.

På Astondental arbetar man bara med den senaste tekniken och de material som håller högsta kvalitet. På kliniken finns ett eget labb med mycket erfarna tandtekniker som står redo att utföra de mest komplicerade uppdrag inom tandteknik.

-Med ett fullutrustat tandteknikerlabb på plats kan vi erbjuda väldigt korta väntetider på exempelvis kronor och proteser. Våra tandtekniker har över 20 års erfarenhet i yrket och levererar ett svenskt hantverk av yttersta kvalitet. Exempelvis använder vi alltid zirkunium i våra konstruktioner, ett keramisk material betydligt hårdare än metall, förklarar Shahla.

Senaste instrumenten och metoderna

Det gäller att hålla sig uppdaterad om de senaste metoderna för att kunna erbjuda den bästa tandvården. Shahla ser alltid till att fortbilda sig genom kurser från hela världen som breddar hennes kompetens, något som gjort att hon bland annat blivit certifierad att utföra tandreglering genom den amerikanska metoden ”Invisalign”.

-Insvisalign ”Den osynlige tandställningen” är en ny och skonsam metod som på kort tid hjälper unga att få raka och fina tänder, utan komplikationer och utan synliga metalltrådar under behandlingsperioden. Tekniken bygger på att man använder sig av en serie av specialgjord skenor som enkelt går att ta ut när man äter. Det är roligt att lära sig nya tekniker som verkligen hjälper unga och ger resultat, berättar Shahla.

Kliniken är dessutom utrustad med den senaste typen av tandläkarstolar med datorskärm och mätningsutrustning. Vid exempelvis rotfyllningar är det ett väldigt bra hjälpmedel för tandläkaren som kan mäta hur långt ner i kanalen som rensats, något som ger arbeten med hög kvalitet och precision.

Besök www.astondental.se för att läsa mer om kliniken samt hur de kan hjälpa dig till en bättre munhälsa.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se