Lundsbrunns Kurort - Spa
Ombyggnationen är nu avslutad och de nya faciliteterna har smyginvigts även om den officiella invigningen kommer att ske tidigt i höst.

Lundsbrunns kurort gör stor uppdatering

SkönhetMed en historia som går tillbaka nästan 300 år är Lundsbrunns kurort en av de klassiska svenska kurorterna. Anläggningen var också en av pionjärerna när spatrenden tog fart för snart 20 år sedan och nu gör man nästa stora uppdatering av den anrika kurorten.

Utvecklingen de senaste åren har varit explosionsartad inom spabranschen där det hela tiden etableras nya spakoncept. Inspirationen hämtas ofta från välkända spaanläggningar och koncept i andra delar av världen vilket skapat ett stort utbud av tjänster och upplevelser.

Lundsbrunns Kurort är en av Sverigest största spa- och konferensanläggningarna i en fantastisk miljö strax norr om Skara i Västra Götaland. Man har nyligen avslutat en omfattande ombyggnation av sin spaavdelning och vi har pratat med Kamran Redjamand som är vd på kurorten.

Om kurorten

Lundsbrunns Kurort - Spaupplevelse

Grundat: 1724
Antal rum: 250 hotellrum
Var: Strax utanför Skara 14 mil nordost om Göteborg
Faciliteter: konferensrum, restauranger, salong, pub, spa och närliggande golfbana.

Fokus på badandet

Den senaste ombyggnationen har varit omfattande och där en av de stora nyheterna är att huvudbassängen som tidigare endast varit en varmvattensbassäng nu blivit en funktionsbassäng med luftmassage och jetstrålar. Man har även skapat infällda bubbelbad i bassängen.

– Vi har arbetat för att utveckla det traditionella svenska badandet i vårt spakoncept. Detta genom att kombinera bland annat bassänger med välgörande mineralbad och bastulandskap, berättar Kamran.

Bland nyheterna finns också en lågtempererad bastu som man hoppas skall få fler att testa på bastande samt en högtempererad bastu för de som vill ha en mer intensiv bastuupplevelse. Totalt finns det nu sex olika bastulandskap med allt från aromabastu till ångbastu.

Vill skapa en bättre kundupplevelse

En viktig del i ombyggnationen är att skapa ett spa där det finns ett avslappnande flöde mellan de olika aktiviteterna. Det finns nu också större möjligheter att erbjuda olika typer av behandlingar och aktiviteter för större grupper.

– Vi har även byggt om våra lounge- och relaxområden samt utvecklat vår kafeteria. Det finns dessutom nu ännu fler sittplatser i vårt spa, något som annars kan bli en bristvara, säger Kamran.

Ett område som man tittat extra på är omklädningsrummen på många spaanläggningar ofta är underdimensionerade vilket skapar onödig trängsel. Kamran förklarar att man därför satsat stort på att skapa moderna och luftiga omklädningsrum som erbjuder rikligt med plats.

Invigs i höst

Lundsbrunns Kurort
Det traditionella badandet är en central del på kurortens spa

Ombyggnationen är nu avslutad och de nya faciliteterna har smyginvigts även om den officiella invigningen kommer att ske tidigt i höst. Totalt har uppdateringen kostat nästan 20 miljoner och gensvaret från de kunder som fått besöka spaanläggningen har varit mycket positiv.

– Vi har en stor vision för Lundsbrunns Kurort och det här är en etapp på den resan. Vår ambition är att kombinera den fantastiska miljön kring kurorten med en hängiven personal och en spaanläggning i toppklass, avslutar Kamran.

För dig som vill veta mer om Lundsbrunns Kurort kan du besöka anläggningens webbsida där det finns information allt spaanläggningen kan erbjuda. Här hittar du även information om kurortens övriga faciliteter.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se