Presenteras av Lofsdalen
Lofsdalen fjällanläggning
I västra Härjedalen ligger Lofsdalens Fjällanläggning med 25 nedfarter och Sveriges tredje högsta fallhöjd.

Lofsdalen — en fjällanläggning anpassad för alla

I västra Härjedalen just på gränsen till Dalarna är Lofsdalens fjällanläggning belägen. Med närhet till allt man kan tänkas behöva såsom skidbacke, restauranger och mataffär, är det en destination anpassad för alla. Nyligen invigdes även Lofsdalens Skybar här — Europas högsta whiskeylager.

Lofsdalen logo

Lofsdalen är en liten familjeby med 10 000 bäddar och 25 nedfarter belägna i söderläge med Sveriges tredje högsta fallhöjd på 492 meter. Skidanläggningen har funnits i 40 år och från bergets högsta topp på 1 125 meter ligger Lofsdalens nya Skybar med en fantastisk utsiktsvy.

En snäll anläggning

Snöpark - Lofsdalen
I Lofsdalen finns åkning för alla. Allt från barnbackar till svarta backar och snöparker.

Lofsdalen fjällanläggning är känd för att vara en bra familjedestination och perfekt för nybörjare i backen. Alla backar ligger i söderläge med mycket sol vilket gör dem mjukare och snällare att åka på.

– Vi har även avancerad åkning med svarta backar, off-pist, snöparker och en skicrossbana för den erfarna skidåkaren. I Lofsdalen finns utmaningar som passar alla åkare och stilar!, säger Johanna Mattsson, vd för destination Lofsdalen.

Johanna berättar att de har jättebra tillgänglighetsanpassning på anläggningen och att skidskolelärare är utbildade till att undervisa skidåkning till de som är rullstolsbundna, blinda och döva.

Samlad punkt för alla backar

Då Lofsdalens Fjällanläggningar äger såväl marken som skidanläggningen har de valt att behålla en hel del skog så att alla kan få den skilda stugkänslan. Även backarna löper strategiskt ner till en och samma samlingsplats. Johanna berättar mer:

– I en familj är man oftast på olika nivåer varpå en kan välja den svarta backen och en annan den blå men ändå hamna vid samma lift i slutändan. Framförallt föräldrar brukar tycka detta är väldigt skönt och vågar därför släppa iväg barnen att åka själva för att mötas nere vid liften. Vi har även en hel del utländska gäster från Holland, Tyskland och Danmark som kanske inte är jättevana skidåkarländer. Som nybörjare trivs de väldigt bra hos oss.

Samlad punkt - Lofsdalen
Alla backarna löper strategiskt samma samlingsplats

Invigning av Lofsdalens Skybar

På toppen av berget Hovärken har det byggts en skybar, en unik rund byggnation konstruerad helt i glas. Här lagrar Mackmyra sina private labels på 30-liters fat och i källaren av baren finns det utrymme för över 700 fat. Skybaren är en mötes- och konferensanläggning där man kan ha konferens, middag eller öl- och vinprovning. Här är även en hel del bröllop inbokade 2016.

Destination Lofsdalens ligger beläget fem timmar ifrån Stockholm och har säsongsöppet från 13 december till 10 april. Besök lofsdalen.com för att boka boende, aktiviteter och skidkort samt läsa mer om Lofsdalens Skybar — Europas högst belägna whiskeylager.