Presenteras av Kouvolan Laktrits
Kouvolan Lakrits - Godis
Nu lanserar Kouvolan Lakrits ett nytt lakritsgodis designad av världskände möbeldesignern Eero Aarnio.

Revolutionerande lakrits designad av Eero Aarnio

Finska Kouvolan Lakrits har tillagat lakrits efter ett traditionellt recept sedan 1948 med en gnutta kärlek som hemlig ingrediens. Nu firar de sitt 110 års jubileum genom att lansera en ny revolutionerande lakritsprodukt, designad av världskände möbeldesignern Eero Aarnio.

Kouvolan Laktrits logo

I samarbete med finske Eero Aarnio, känd världen över för sina unika möbler, har Kouvolan Lakrits nu tagit fram en helt ny lakritsprodukt som revolutionerar godisvärlden. Med en marmeladlik bas har det nya lakritsgodiset en smak och konsistens som gör att den smälter lätt i munnen.

Designad av världskände Eero Aarnio

Kouvolan Lakrits Eero Aarnio
Det nya lakritsgodiset kommer att lanseras världen över i mars 2016.

Eero Aarnio är världskänd för sina möbler såsom stolar och lampor i helt unika former, oftast djuriska. Han slog igenom på 60-talet med The Ball Chair som sedan dess har figurerat i flertalet kända storfilmer på vita duken.

För Kouvolan Lakrits har detta unika samarbete inneburit att Eero Aarnio tagit fram en egen lakritsdesign i form av ett spöke.

– Tillsammans med Eero Aarnio har vi tagit fram en helt unik design på lakritsformen och dess box, och till följd lyckats skapa en ätbar design. Framöver kommer vi även tillverka citron- och hallonlakrits på samma sätt, men i nya former, berättar Timo Nisula, ägare till Kouvolan Lakrits.

Lakrits som smälter i munnen

Timo förklarar att det nya godiset skiljer sig helt från världens övriga lakritssortiment och det enklaste sättet att föreställa sig produktens smak och konsistens är att jämföra det med marmelad. Produkten har en essens av tjära vilket en djup rökig smak och smälter lätt i din mun.

– I år firar vi 110 år inom lakritsbranschen och vi ville göra något nytt och innovativt. På den årliga Lakritsfestivalen i Helsingfors visade vi upp vårt nya lakritsgodis för första gången i oktober 2015. Och av de 3 000 personerna som smakade så var det 2 990 som älskade den, berättar Timo.

En glutenfri bas

Utöver sin unika konsistens är det nya lakritsgodiset även helt fritt från gluten, berättar Timo. Lakritsen tillverkas i andra maskiner än det övriga lakritsen men eftersom det forfarande tillverkas i samma fabrik, kan Kouvolan Lakrits inte garantera att det är 100 procent fritt från gluten.

– All vår lakrits är framtagen med en gnutta kärlek. Det är just det som skiljer oss från de stora godisjättarna, avslutar Timo.

Den nya lakritsen kommer att lanseras världen över i mars 2016. På kouvolanlakritsi.fi/sv kan du läsa mer om det revolutionerande lakritsgodiset designat av Eero Aarnio samt bekanta dig med Kouvolan Lakrits övriga sortiment. Här hittar du din närmaste återförsäljare!