Godbiten Konditori - Kanelbulle-muffins
Kanelbullen är en svensk klassiker och utgör grunden till den nya hybriden Kanelbullemuffin.

Klassiska bakverk möts i nya hybrider

LivsstilBagaren och kocken Dominique Ansel från New York var först ut att skapa en helt ny fikatrend där två klassiska bakverk möts i en hybrid. Nu har trenden äntligen nått Sverige när Godbiten Konditori lanserar smaksensationerna Kanelbullemuffin och Muffarin.

Skånska Godbiten lanserade i september två spännande tvister på våra svenska klassiker kanelbullen och mazarinen. Bageriproducenten förser dagligen hela svenska folket med klassiska favoriter och genom konceptet På tillfälligt besök, introduceras hela tiden spännande nyheter.

– Vi gillade idén med fikatrenden som sprider sig världen över och ville skapa en egen hybrid, baserad på svenska fikatraditioner och smaker, berättar Kenneth Lundin på Godbiten Konditori.

Kanelbulle möter muffin

I Sverige är kanelbullen en av våra mest populära bakverk och säljs över hela landet i livsmedelsbutiker, på bensinstationer och caféer. När Godbiten bestämde sig för att skapa en hybrid i sitt sortiment föll det sig naturligt att satsa på denna klassiker.

– Vi bestämde oss för att skapa en muffin som smakade som en kanelbulle. Vi tog då samma fyllning som det finns i en vanlig kanelbulle och la den i en muffin. Då föddes kanelbullemuffinsen, säger Kenneth.

Dominique var först att lansera en hybrid med sin Cronut, en kombination klassiska croissant och doughnut. Folk började köa i timmar utanför hans bageri i Soho och reaktionen blev en Cronut-explosion i sociala medier i USA.

Smaksensationen Muffarinen

Godbiten Konditori - Muffarin
Hybriden Muffarin-Hallon är På tillfälligt besök.

Godbiten har tagit fram ytterligare en smarrig hybrid, nämligen Muffarinen. Detta är en kombination av muffin och mazarin med hallonsmak, och består av en smakrik mazarinbotten med hallonsylt och muffinssmet till fyllning.

– Mazarinen är en av våra absoluta topprodukter. Därför ville vi göra en spinn även på denna till följd av den nya fikatrenden och skapade Muffarin-Hallon. Båda våra spännande hybrider lanserades i september 2015 och har förutsättningarna att bli riktiga storsäljare, berättar Kenneth.

Kanelbullemuffinsen och Muffariner återfinns bland annat på så kallade Fikaplatser i 500 butiker runt om i landet. Här finns merparten av Godbitens sortiment samlat och ofta erbjuds ett flerköpspris för att stimulera till att testa något nytt.

På tillfälligt besök

Godbiten har lagt in Kanelbullemuffinsen och Muffarinen i sortimentet På tillfälligt besök. Sedan 2014 har bageriproducenten fyra nyheter som de hela tiden varvar i sortimentet för att skapa ett intresse och variation i sortimentet.

– Till jul kommer det exempelvis dyka upp Kolamuffins och Chilidammsugare för att skapa intresse och få folk att våga testa. Är de populära kanske de tids nog platsar i det vanliga sortimentet. Vi har mer planer på gång framöver och med hybrider känner att vi har hittat något som är här för att stanna, avslutar Kenneth.

Godbitens produkter är numera fria från konserveringsmedel, allt med bibehållen hållbarhetstid på tre och en halv månad. Besök www.godbiten.se för att spana in de smarriga hybriderna och frestas inför nästa fikatillfälle.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se