Presenteras av Joya
Brands in Sweden - Joya
Joya skorna har idag blivit kända som världens mjukaste sko, just för att skons sula formar sig efter fotens form.

Joya skor förebygger effektivt hälsporre

Dåliga skor och hårda underlag kan idag leda till att många får problem med felbelastningar av foten, och i vissa fall smärtsamma tillstånd som hälsporre. Brands in Sweden är företaget som jobbar med den smarta Joya skon som kan vara lösningen för oss att gå rätt.

Joya logo

Det finns en mängd olika följder av att vi ofta felbelastar fötterna när vi går. En av de mest smärtsamma tillstånden är hälsporre eller dess förstadie Plantar Fasciit. Denna inflammation kan leda till hälsporre, men hälsporre kan även orsakas av felbelastning av foten.

– Våra kroppar är inte skapta för att gå med hårda skor på hårda underlag, utan vi är skapta för att gå barfota i skogen där marken följer fotsulan, säger Rickard Zaxin, produktspecialist på Brands in Sweden.

Brands in Sweden - Joyaskor
Förebygg hälsporre effektivt med bättre skor

Orsakas av felbelastning

Många av de som tror att de lider av hälsporre, har i själva verket en smärtsam inflammation i bindväven längs fotsulan som kallas Plantar Fasciit. Gångfel som det kallas, kan ofta leda till ont i ländryggen som ett resultat av pronationsvinklarna på fotleden som gett en felaktig rörelse i bäckenet.

– Har man ont i fotsulan när man går, är det mycket möjligt att man har fått en inflammationen plantarfasciit som kan vara förstadiet till hälsporre. För många räcker det att testa Joya skorna så har de inte ont längre eftersom foten börjar röra sig rätt direkt, säger Rickard.

Plantar Fasciit är en inflammation i bindvävsplattan, Plantar Farscian, där den fäster i hälen. Om inflammationen fortgår kan den leda till hälsporre vilket är en påväxt under hälen, likt en tagg som växer på hälen som måste opereras bort.

Ger avlastning och lindrar symptom

Joya skorna har idag blivit kända som världens mjukaste sko, just för att skons sula formar sig efter fotens form. Genom att foten som ett resultat får rätt rörelsemönster, rör sig även kroppen rätt när man går vilket gör att man kan undvika många problem.

– Som tur är kommer de flesta in i våra butiker när de fortfarande har inflammationen. Joya skorna lindrar symptomen även om du har hälsporre då man får en jämn avlastning för foten, som åter rör sig rätt i steget och muskulaturen byggs upp, berättar Rickard.

Joya-skorna lanserades i början av 2000-talet som en uppdatering av den klassiska MBT skon. Skon togs fram då man ansåg de negativa effekterna av att gå med hårda skor på hårda underlag. Med Joya skorna får man en avlastning för det inflammerade området.

En sko för alla tillfällen

Brands in Sweden - Joy
Trendiga modellen Joy Pale Pink.

Om man har Plantar Farsciit eller hälsporre ska man inte gå barfota på hårda underlag. Därför har Brand in Sweden Joya skor för alla användningsområden, från den grövsta vinterkängan till den mest dressade festskon.

– Vi erbjuder en komplett skogarderob. Nu är vårens alla nya, färgglada modeller på väg ut till butikerna i Sverige. Det kommer ett trettiotal nya modeller som följer modetrenderna såväl som motverkar Plantar Farsciit och hälsporre, säger Rickard.

Joya skorna säljs i hälsokostbutiker, skofackhandeln och ortopedtekniska skobutiker. På www.joyashoes.com kan du läsa mer om sortimentet och alla fördelar med Joya skorna.