Lordea - Sömn
Många med kronisk värk och smärta väljer sängkläder av ull för att man upplever det som smärtlindrande.

Hur mycket värderar du din sömn?

HälsaSova gott och vakna utvilad varje dag gör skillnad för hela ens liv. God sömn bidrar till vårt välbefinnande, både fysiskt och mentalt och främjar läkningsprocessen vid sjukdom.

Vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen. Då vill man självklart ha de skönaste och bekvämaste tygerna att sova på. Ullsängkläder är det naturligaste valet för god sömn och välbefinnande då det är naturens högkvalitativa produkt med unika hälsobefrämjande egenskaper.

Ull är fantastiskt, säger Loreta, grundare av ullshoppen.se, och berättar mer om ullens många fördelar och terapeutiska egenskaper. Min vision är att inspirera  andra med produkter som bidrar till personlig komfort, avkoppling och vitalisering, eftersom det är min djupaste övertygelse att det ligger i allas intresse att ta hand om ens välbefinnande.

Varför sova i sängkläder tillverkade av ull?

Anledningarna är många och goda. Ullens har många fantastiska egenskaper så som att den är isolerande, har hög uppsugningsförmåga, andas, är hygienisk, lättskött och bra för miljön.
Många med kronisk värk och smärta väljer sängkläder av ull för att man upplever det som smärtlindrande. Ullen håller din kroppstemperatur jämn under natten vilket tillsammans med ullens krusningar gör att cirkulationen i dina muskler ökar.

– Isolerande betyder att ullen på vintern håller kylan utanför din kropp och på sommaren isolerar den bort värmen och du slipper att svettas. Mycket små barn förlorar värme relativt lätt eftersom deras förmåga att reglera kroppstemperatur inte är fullt utvecklad, därför är ullen det absolut bästa vi kan bädda våra barns säng med, säger Loreta.

Terapeutiska egenskaper

Lordea - Ulltäcke
Ull har fantastiska fördelar, bland annat så håller den kylan utanför din kropp vintertid och på sommaren isolerar den bort värmen.

Ull kan ta åt sig upp till 30 procent av sig egna vikt i fukt innan den känns våt. Därför håller man sig alltid torr och behaglig med ull. Av denna anledning är ull ett material som ofta används i fritidshus, båtar och husvagnar då det värmer även när det är rått och fuktigt.

Materialet är även terapeutiskt verksamt då det stimulerar de ytliga hudreceptorerna vilket förebygger och lindrar trycksår, samtidigt som det verkar lugnande.

– Många tror att ull kliar och att sova i det vore otänkbart. Men finns olika typer av ull. För ullsängkläder används kamel, lama, alpacka, merino, och kashmir som är så kallad fin-ull och inte kliar.

Tack vare lanolinet, fettet som finns i ull, är materialet smutsavisande och lättskött. Därför säger man att ull är självrengörande. Kvalster trivs inte i ull då dem behöver fukt, värme och dålig andningsförmåga för att trivas och föröka sig och det får kvalster inte i ullen.

Säljer ullsängkläder på nätet

Ullshoppen.se levererar högkvalitativa ullprodukter som är avsedda att förbättra kvaliteten och komforten i din sovmiljö. Loreta får ofta samtal av kunder som frågar var man kan se och känna på produkterna nära deras hemort. Därför söker hon nu återförsäljare över hela Sverige.

För dig som driver hälsobutik, är terapeut eller på annat sätt har kopplingar till hälsobranschen finns nu möjligheten att sälja Loretas ullprodukter via homepartyn eller egna visningar.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se