Palina - professionell makeup och hudvård
Alla de sminkprodukter som tillverkas i Palinas namn innehåller bara noggrant utvalda ingredienser.

Hudvänlig makeup utan kompromisser

SkönhetTrots ett ökat intresse för vårdande smink är det svårt att hitta produkter som är skonsamma mot huden samtidigt som de håller en hög kvalitet. Makeup-artisten Lina Ivarsson tog saken i egna händer och utvecklade sitt eget sminkmärke som kombinerar de bästa sminkegenskaperna med hudvänliga ingredienser.

Efter många år som makeup-artist hade Lina Ivarsson efter ihärdigt letande inte lyckats hitta några produkter som motsvarade hennes höga krav på skonsamma ingredienser och hållbarhet. Det var då hon bestämde sig för att utveckla egna produkter som skulle tilltala såväl hudterapeuten och make-up artisten som den medvetna konsumenten.

– Under de senaste åren har man kunnat se en enorm efterfrågan på mer skonsam make-up vilket märks på intresset för våra produkter. Sedan jag startade Palina 2010 har vi lyckats växa något enormt då vi i dagsläget har mer än 100 återförsäljare runt om i landet, berättar Lina.

Noggrant utvalda ingredienser

Genom åren har forskning visat på hur mineraloljor och andra ämnen som används i smink kan ha en negativ påverkan på huden. Många konsumenter har sökt efter mer skonsamma alternativ efter att ha upplevt irriterad eller känslig hy när de använt tilltäppande make-up som inte låter huden andas.

Alla de sminkprodukter som tillverkas i Palinas namn innehåller bara noggrant utvalda ingredienser som är kända för att ha antiinflammatorisk, återfuktande eller lugnande effekt på huden. Inga ingredienser som kan verka tilltäppande, irriterande och allergena används i tillverkningen.

– Vi har en lista på 70 ingredienser som är förbjudna i våra produkter. Vi är otroligt kräsna med vad vi väljer att använda oss av, just för att produkterna verkligen ska vara skonsamma mot huden, säger Lina.

Hög kvalitet får sminket att hålla hela dagen

Palina Mascara
Mascara från Palina

Under de år som Lina Ivarsson utvecklat sitt sminkmärke Palina har hon fått bra respons från många olika håll. Allt ifrån skönhetsjournalister och bloggare till kända artister har gett produkterna goda recensioner.

– I somras fick vi chansen att förse artisterna på Diggiloo-turnén med smink. Vi var även med under Ladies Night för att sminka både artister och publik. Därför kan man verkligen säga att sminket är hårt testat eftersom det måste hålla hög kvalitet för att sitta på plats under en hel föreställning, berättar Lina.

Enkelheten förkortar sminktiden

Även om kvaliteten på ingredienser och pigment är tillräckligt hög för att tilltala både hudterapeuter och make-up artister är Lina också noga med att understryka hur lätt det är att använda sig av Palinas produkter. Trots att man inte behöver jobba in produkterna lika länge som man kanske är van vid sen tidigare sitter sminket hela dagen.

Palina säljs hos drygt 100 agenturer och hudvårdsalonger runt om i Sverige. Du hittar närmaste återförsäljare och Palinas webbshop på www.palina.se.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se