Presenteras av Sankt Jörgen Park
Sankt Jörgen Park - miljö
Sankt Jörgen Park ligger som en skyddad oas i storstadsdjungeln. Foto Sankt Jörgen Park

Hitta något nytt att längta till mitt i Göteborg

Börja morgonen med ett härligt yogapass, utmanas på golfbanan eller på hinderbanan och avsluta dagen med ett avslappnande spa-besök. På kontrasternas Sankt Jörgen Park finns plats för både adrenalinkickar, återhämtning och allt däremellan.

Det är lätt att längta bort från jobbstress och stadens brus, men det är roligare att längta till något. Bara några kilometer från Göteborgs centralstation finns en anläggning som gjort detta till sin affärsidé. Till Sankt Jörgen Park kommer lokala och långväga besökare för att sätta guldkant på vardagen i en rofylld atmosfär med inslag av högoktaniga utmaningar.

– Många av medlemmarna i vår Sport Club bor inte ens i närheten men tycker det är värt omvägen att ta sig hit. De kanske bor ute i Kungsbacka och pendlar in till stan, men svingar ändå förbi här och tränar innan jobbet och svänger förbi på eftermiddagen och slappnar av på spat, berättar Joel Wästgårds, sportchef på Sankt Jörgen Park.

Sankt Jörgen Park - bassäng
På anläggningen finns plats för avslappning och mycket mer. Foto Sankt Jörgen Park

Satsar på kontraster

Sankt Jörgen Park är ett designhotell på Hisingen med glittrande pooler och förstklassiga faciliteter för sport, rekreation och avkoppling. Utbudet är brett och inkluderar allt från golf och spa till tuffa träningspass såväl som en egen hinderbana.

– Vi jobbar mycket med kontraster. Jag tror att folk vill ha det tuffa, intensiva och flåsiga. Adrenalinkicken. För att sedan kunna varva ned med lite avkoppling efteråt. Konstraster får oss att kännas oss levande helt enkelt, säger Joel.

3D-träning och utmaningar

När Joel inte planerar och leder Sankt Jörgen Parks sportaktiviteter i stort jobbar han som en av anläggningens personliga tränare. Bland hans klienter återfinns många elitidrottare och atleter, bland annat boxaren Mikaela Lauren, som han tränade inför Mästarnas Mästare.

Sankt Jörgen Park - klattervägg
Joel uppmanar alla sina PT-kunder att våga utmana sig själva. Foto Sankt Jörgen Park

– Hon ville ha mer helhetstänk i träningen, så då introducerade vi 3d träning där man arbetar för att kroppen ska vara stark i alla positioner och alla vinklar. Fast kunderna redan är jätteduktiga kan vi då hitta sådant som de fortfarande kan utveckla, vridmoment och positioner där de inte är lika starka, förklarar Joel.

Att utmana sig själv och våga prova något nytt är ett råd som Joel brukar ge till alla sina PT-kunder och kanske kan ett besök på Sankt Jörgen Park vara det nya som skapar längtan till istället för ifrån någonting. Kika in på sanktjorgenpark.se/sport och boka in en gratis PT-konsultation eller något annat av deras erbjudanden redan idag, så är längtan snart över.