Lifecap E-terapi
Med E-terapi öppnas flera möjligheter för de som behöver hjälp med sina emotionella problem.

Hitta rätt hjälp med E-terapi från Lifecap

Psykisk hälsaNär du stöter på svårigheter i livet och behöver hjälp att hitta rätt, är trovärdigheten hos din terapeut avgörande. Lifecap erbjuder den unika, webbaserade tjänsten E-terapi som leds av utbildade terapeuter som själva har bearbetat de problem som deras klienter söker hjälp för.

Med den nya tjänsten E-terapi öppnas flera möjligheter för de som behöver hjälp med sina emotionella problem. Gaya Pienitzka, grundare till Lifecap, berättar:

– För att terapin ska bli mer lättillgänglig och kostnadseffektiv erbjuder vi E-terapi ledd av terapeuter som själva bearbetat problem inom olika områden. Vårt syfte är att hjälpa människor att hjälpa sig själva till ett bättre mående.

Nya tjänsten E-terapi

Gaya förtydligar att med E-terapi kan man utföra terapin via webben med smart-phone, dator eller surfplatta, vilket är fördelaktigt om man exempelvis har ångest, då det kan vara svårt att åka buss eller att ta sig till en lokal som man inte känner till. Gaya berättar mer:

– E-terapin fungerar likt en webbkurs på tio sessioner som är tillgänglig att se om flera gånger. Utöver materialet som innefattar cirka tio timmar video, finns skriftliga uppgifter som hör till varje session, vilka man kan göra i lugn och ro där man känner sig bekväm. E-terapin kostar dessutom en bråkdel av vad man betalar om man ska gå till en terapeut.

Aktuella med ångestterapi

Gaya Pienitzka Lifecap
Gaya Pienitzka, grundare till Lifecap.

Lifecap lanserar nu E-terapi för att hantera ångest, ledd av terapeuten Åsa som själv medicinerat för ångest i flera år. Åsa, som också är legitimerad sjuksköterska leder sessionerna och har även en egen mottagning i Norrtälje.

– Åsa är en fantastisk förebild. Trots att hon själv har arbetat inom sjukvården i flera år hittade hon adekvat hjälp först när hon fann en Lifecap-utbildad terapeut. Idag är Åsa fri från ångest, hon reser obehindrat både med till exempel flyg och buss och har en mycket bättre livskvalité. Efter sitt tillfrisknade utbildade hon sig till diplomerad terapeut hos Lifecap, och med E-terapin kan hon hjälpa så många fler med att hantera ångestproblematik, säger Gaya.

Lifecaps nästa satsning handlar om ätstörningar och lanseras i maj. Den leds av unga Malin från Åhus i Skåne, Malin som led svårt av anorexia är idag en levnadsglad ung tjej med sunda matvanor. I juni kommer satsningen att handla om sorgbearbetning med fokus på nära anhörigs död eller andra förluster.

Trovärdiga terapeuter som inger hopp

Gaya poängterar att terapeuternas erfarenhet kring till exempel ångest, ätstörningar eller sorg gör dem mer trovärdiga. Det inger även hopp att veta att terapeuten idag lever ett fritt liv, och att det faktiskt är möjligt att ta sig ur svårigheterna.

– Det är svårt att sätta sig in i hur det känns att ha ett behov att svälta sig, inte våga gå ut för man är rädd att få panik eller att lida av förluster, om man inte har upplevt situationen själv. Emotionella problem kan vara väldigt begränsande, den drabbade känner sig ofta ensam eftersom omgivningen sällan vet hur de ska förhålla sig. Här finns Lifecaps E-terapi nu tillgänglig som en lösning, avslutar Gaya.

www.lifecap.se kan du läsa mer om företaget, köpa E-terapin samt läsa om andra kurser som Lifecap erbjuder, till exempel om att Dricka socialt. Vid behov kan du även träffa terapeuterna personligen.

Lifecap har utbildat diplomerade terapeuter sedan år 2000. Företaget är kvalitetscertifierat enligt ISO 9001 sedan år 2009, och nås direkt på 08-545 959 40.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se