Skönhetsfabriken - skönhetssalong i Göteborg
På Skönhetsfabriken finns personliga tränare, hud- och massageterapeuter, frisörer, barberare, make up-artister och dietister.

Här erbjuds det bästa inom hälsa och skönhet

SkönhetSkönhetsfabriken i Göteborg erbjuder det bästa och senaste inom hälsa och skönhet.
– Vi har ett helhetskoncept med både träning, kostrådgivning, behandlingar, hårsalong, spa och relax med dietist, säger Skönhetsfabrikens ägare Amanda Elmander.

Amanda är sjuksköterska i botten och vet värdet av en sund livsstil och regelbunden träning.
– Jag vill att människor ska ta hand om sig själva och förebygga ohälsa genom bra kost och träning. Dessutom bör man unna sig själv lite lugn och ro i vardagen, säger hon.

Skönhetsfabriken huserar i Clarion Hotel Post på Drottningtorget, som slog upp portarna i januari 2012. Företaget sysselsätter ett 30-tal personer, varav cirka 20 på heltid. Bland medarbetarna finns personliga tränare, hud- och massageterapeuter, frisörer, barberare, make up-artister och dietister.

Kundkretsen hos traditionella spa består främst av kvinnor, men Amanda vill gärna locka fler män till Skönhetsfabriken.

– Många män har känt sig obekväma i den här miljön, men vi vill skapa en verksamhet för båda könen. Men egentligen handlar det inte om män och kvinnor utan om individer. Vi skräddarsyr allt utifrån den individen vi har framför oss oavsett om det är en man eller kvinna.

En egen oas

Relaxen i Skönhetsfabriken är en oas mitt i Göteborgspulsen. Här kan man vila och njuta mellan behandlingar eller efter träning. Inom personlig träning har Skönhetsfabriken experter som inspirerar och motiverar kunderna inom allt från kost och fettförbränning till löpning, styrka och sportutövning.

Relaxen på Skönhetsfabriken
Relaxen på Skönhetsfabriken

I salongen arbetar de bästa hårstylisterna och make up-artisterna. De utbildar sig fortlöpande för att bli skickligare i hantverket och fånga upp de senaste trenderna. Här kan också männen få en klassisk rakning á la barbershop.

När det gäller behandlingar av ansikte, kropp, händer och fötter så är de alltid resultatinriktade och det är kunderna som bestämmer vilket resultat de vill uppnå. Skönhetsfabriken ger en totalupplevelse som varar länge.

100 medlemmar

Johan & Amanda Elmander
Johan & Amanda Elmander

Skönhetsfabriken erbjuder flera olika medlemskap och har idag cirka 100 medlemmar. Alla medlemmar har tillgång till personlig träning, spa, relax och ångbad.

Stämningen mellan personalen och de fasta medlemmarna är mycket god.
– Våra medarbetare i receptionen känner många av medlemmarna vid namn och ger dem det lilla extra. Jag hade nyligen en mycket trevlig lunch med en man på 65+, som tränar och tar en kopp kaffe hos oss flera dagar i veckan. ”Det här är som ett andra hem för mig” sa han och då känner jag att jag har kommit väldigt långt, säger Amanda.

Under 2014 ska en ny spa-ritual lanseras i relaxen och man kommer att arbeta med mer resultatinriktad hudvård.

– Förhoppningsvis kommer vi att öppna fler Skönhetsfabriker, antingen här i Göteborg eller någon annanstans i landet. Vi har byggt upp detta som ett koncept, som vi vill applicera på fler ställen, säger Amanda.

Läs mer om Skönhetsfabriken på www.skonhetsfabriken.se

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se