Presenteras av Royal Greenland
Avocadocarpaccio med räkor och dilddip
Foto: Royal Greenland

Grön twist på klassisk förrätt – med härlig havskänsla

Den perfekta förrätten ska vara matig, men inte för matig och får gärna serveras kall. Här kommer ett uppdaterat recept på en klassisk favorit som är lite grönare, lite lättare och går att få till i en handvändning.

Carpaccio är en populär förrätt från det italienska köket som genast skapar lyxkänsla på middagen. Har man planerat in en tyngre huvudrätt eller vill hålla menyn åt det lättare hållet kan det dock kännas lite mäktigt att inleda med oxfilé, grönsaker och ost. Idag undviker också många kötträtter av olika skäl, därför delar vi med oss av ett smalare och grönare alternativ.

I detta carpacciorecept från Royal Greenland skippar vi köttet och skivar istället upp solmogen avokado toppad med Disko Bay Räkor för en lätt och fräsch förrätt som ger mersmak. Medelhavet möter Ishavet helt enkelt.

Avokadocarpaccio med Disko Bay Räkor och dilldipp

4 pers.
Tillagningstid: 20 min.

  • 300 g Disko Bay Räkor
  • 2 avokador
  • 1 citron
  • 1 förp. ruccola/li>
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 knippe dill
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • Salt och peppar

Blanda den grekiska yoghurten med saften av en halv citron, salt, peppar och massor av hackad dill.
Skiva avokadorna tunt och lägg upp på tallrikarna. Gör en marinad av den färskpressade saften från en halv citron, olivolja, salt och peppar. Pensla avokadoskivorna med marinaden och lägg på räkorna. Strö rivet citronskal och sköljd ruccola över.

Servera med dilldippen och eventuellt rostat/grillat bröd.

Royal Greenlands ishavsräkor från Disko Bay är extra smakrika eftersom de har fått mogna på naturlig väg i 6-7 år i det kalla vattnet utanför Grönlands kust. Det gör att de passar perfekt till den milda avokadon och fräscha dillen.

Kom ihåg att alltid kontrollera på förpackningen att räkorna är MSC-märkta. Alla Disko Bay Räkor från Royal Greenland har fiskats på ett hållbart sätt så att även kommande generationer får ta del av havets läckerheter.

Hitta det här och många andra fantastiska recept på förrätter och huvudrätter med havet som inspiration på royalgreenland.se.