Presenteras av Beam
Beam - Betalapp
Foto: Beam

Betala med mobilen i Göteborg och få belöningar

Idag pratas det mycket om nya mobilbetalningar, men varför egentligen ska man betala med mobil istället för kort? Med Göteborgs nya app Beam får man tillbaka pengar på sina mobila köp som man sedan kan använda på en rad olika butiker, restauranger och krogar i centrala Göteborg.

Beam - Logotyp

Pontus Hanson och hans kollegor tog Beam till Sverige i oktober 2016 med målet att skapa en smidig betalningsupplevelse som samtidigt belönar användaren. Idag kan man betala direkt med mobilen på frukostställen som Juicekällaren eller Frukostfabriken för att sedan använda den intjänade bonusen vid en lunch på Wrapped. Eller varför inte samla ihop till en middag på lyxrestaurangen Bhoga?

Få tillbaka pengar på varje köp

Beam - Pontus Hanson
Pontus Hanson tog Beam till Sverige 2016.

För att använda Beam laddar man bara ner appen och därefter blippar man mobilen när man handlar. Hos företagets olika samarbetspartners i Göteborg kan man få tillbaka så mycket som 30 procent på sitt köp som man sedan kan använda på nästa ställe.

– Tanken framöver är att man ska kunna använda Beam när man köper mat, tankar bilen eller går på krogen med sina vänner. Sedan kan man använda pengar man har tjänat in för att gå och luncha, shoppa eller ta en kaffe, berättar Pontus.

Upptäck nya ställen

En annan rolig grej med Beam är att man kan upptäcka nya butiker och krogar i Göteborg. De flesta människor gillar nya upplevelser i sin stad men tycker det är svårt att komma på vart man ska gå. Då kan man kika i appen som ger förslag på ställen att besöka dit Beam är kopplade. Detta gör att man kan uppleva nya ställen som Göteborg har att erbjuda.

Kostar inget att använda

Då det är butikerna gemensamt som finansierar belöningarna så kostar det ingenting att använda Beam. I gengäld hjälper företaget till att driva kunder till deras olika samarbetspartners. Beam är partner med Klarna men det betyder inte att man måste handla på faktura utan man kan likaväl koppla kortet likt hur man alltid handlar online.

– Jag är själv sådan att när jag hör något som verkar vara för bra för att vara sant, så är det oftast det. Men Beam är helt kostnadsfritt och du handlar precis som vanligt med enda skillnaden att du får tillbaka pengar på dina köp, avslutar Pontus.

Läs mer om och ladda ner Göteborgs nya betalapp här eller besök App Store eller Google Play för att ladda ner appen direkt.