Continental Bakeries - Crunch Lingon
Gille lanserar nya mellanmålskex med smak av havre och lingon.

Gille satsar på den aktiva människan med nya mellanmålskex

LivsstilI takt med att vi svenskar blir allt mer aktiva i vardagen, och skyndar mellan möten, dagishämtning och träning, är det viktigt att vi får i oss ett mellanmål då och då. Gille lanserar nu två nya knastrande fullkornskex som passar utmärkt som mellanmål.

Nyheterna heter Crunch Havre och Crunch Lingon och finns sedan vecka 38 ute i matvarubutikerna runt om i landet. Tidigare i år breddade Gille sitt sortiment och färgade även smörgåskexhyllorna rosa. Nu adderar de ytterligare två kex till sortimentet som passar utmärkt som mellanmål.

Enkelt att ta med sig

Continental Bakeries - Kex
Gilles nya kex kommer i en smart förpackning med fyra kex i varje.

Till skillnad från många andra kex och mellanmål kommer Crunch Havre och Crunch Lingon i en förpackning som innehåller sex stycken innerförpackningar med fyra kex i varje vilket gör det enkelt och bekvämt att stoppa ner i väskan eller att ha med på resan. Fokus på det praktiska blir allt viktigare när vi flänger mellan olika aktiviteter.

– Vi ser en ny typ av konsumenter som vill ha något som passar ”on the go”, vilket gjorde att vi tog fram ett mellanmål som passar för dessa situationer, säger Camilla Tuvesson, marknadschef på Gille.

Även om kexen riktar sig till alla som vill äta ett bra mellanmål så ser Camilla yngre kvinnor som en tänkbar målgrupp:

– Kvinnor står fortfarande för många av livsmedelsinköpen i hemmen samtidigt som det här mellanmålet passar utmärkt för småbarnsmammor som ofta har många järn i elden.

Smakrik havre och hälsosamma lingon

Continental Bakeries - Crunch Havre
Crunch Havre och Crunch Lingon säljs i Gilles ikoniska rosa förpackningar.

När Gille insåg att fler sökte ett praktiskt och nyttigt mellanmål funderade de över vilka smaker som skulle lanseras, men en var så klart redan från början, havre. Havre har alltid varit en stor del av Gille, berättar Camilla, som tar upp välkända exempel såsom Gille Havreflarn och Gille Havrekakor. Gille har sedan 1967 använt sig av havre på grund av dess goda smak och egenskaper.

– För oss på Gille är havre är något av ett signum. Havre är ett spannmålsslag som står för hälsa och sundhet och många uppskattar den naturliga smak som våra havrekakor har. Detta lade grunden till vårt nya kex Crunch Havre, säger Camilla.

Gille siktade även in sig på ett av de mest populära bären i svenska skogar, nämligen lingonen. Bäret brukar kallas för ett av vårt svenska superbär på grund av de positiva hälsoeffekterna. Lingon har en väldigt hög andel antioxidanter.

Gilles nya Crunch Havre och Crunch Lingon är det perfekta valet när du snabbt behöver positiv energi. Men känner du för att piffa upp smaken ännu mer kan dessa Crunch självklart kombineras med just ditt favoritpålägg. Goda ostar, trevliga charkuterier eller en god röra när tiden finns. Vill du veta mer om Gilles nya mellanmål så hittar du mer information på www.gille.com. Här hittar du även Gilles övriga sortiment inom kakor och kex.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se