Presenteras av Royal Greenland
Räkor - strudel
Disko Bay Räkor i öppen ”strudel” med dill och fetaost. Foto: Royal Greenland

Frasig och lyxig förrätt till påsk

Ibland är det enkla det godaste. Skäm bort dig själv och gästerna i påsk med fräscha ishavsräkor på en frasig och gyllene strudel. Gott, lättlagat och perfekt till påskbordet. Toppa med dill för en härlig vårkänsla.

Räkor är ett självklart inslag på många bjudningar och det behöver inte vara komplicerat för att det ska bli riktigt, riktigt gott. Imponera på gästerna med en läcker förrätt som bara kräver några minuters handpåläggning – allt handlar om detaljerna och de rätta råvarorna.

I det här receptet från Royal Greenland lyxar vi det lite extra med ett bakverk till förrätt. Med massor av räkor och dill kombinerat med fetaost och en gnutta citron skapar vi en härlig smak av vårsol och det nordliga ishavet som avnjuts på en öppen strudel av gyllene filodeg.

Disko Bay Räkor i öppen ”strudel” med dill och fetaost

4 personer
30 min.

300 g Disko Bay Räkor
1 pkt filodeg
1 knippe dill
150 g fetaost
50 g smör
1 citron
Dill
Salt och peppar

Pensla filodegen med smält smör och strö över rivet citronskal och nymalen peppar. Vik ihop degen till små knyten och grädda i ugnen vid 180 °C tills de är gyllene och spröda. Det tar ungefär 6–8 minuter.

Lägg de ljumma filodegsknytena på fyra tallrikar och smula över fetaost. Dekorera med massor av Disko Bay Räkor och färsk dill.

Royal Greenlands ishavsräkor från Disko Bay passar särskilt bra till det här receptet eftersom de är extra smakrika och därför kompletterar den snälla filodegen på ett fint sätt. Smaken kommer sig av att räkorna har fått mogna på naturlig väg i 6-7 år i det kalla vattnet utanför Grönlands kust.

Det är viktigt att även kommande generationer får möjlighet att njuta av havets läckerheter, därför är alla Disko Bay Räkor från Royal Greenland fiskade på ett hållbart sätt. Det kan du se på MSC-märkningen på förpackningen.

Hitta det här och många andra inspirerande påskreceptroyalgreenland.se.