Presenteras av PPMRÅDGIVAREN
De senaste 16 åren har PPMRådgivaren gått från 130 000 kr till en miljon på sitt PPM-konto.

Följ fondexperten som har en miljon på premiepensionskontot

När Mats Svensson grundade PPMRÅDGIVAREN år 2000 hade han 130 000 kr på sitt PPM-konto. Idag har han över en miljon kronor med en genomsnittlig årlig avkastning på 21 procent. Nu kan du kopiera Mats fondbyten i PPM och få samma avkastning framöver.

PPMRÅDGIVAREN logo

Enligt Pensionsmyndighetens egen statistik har Mats haft en genomsnittlig avkastning på 21 procent de senaste 16 åren. En imponerande siffra, jämfört med exempelvis finansgurun Warren Buffet som haft 15 procent de senaste 20 åren.

– Håller jag mitt årliga genomsnitt så kommer jag vid 65 års ålder, att få ut 128 000 kr i månaden efter skatt och detta endast från PPM-delen av pensionen. Den här tjänsten är till för alla som tror att det är krångligt med fonder, säger Mats.

Ingen bindnings- eller uppsägningstid

Mats berättar att tjänsten kostar 99 kr/månad och att det inte finns någon bindningstid eller uppsägningstid.

– Nej sådant är jag allergisk mot. Är kunden inte nöjd ska den kunna hoppa av när den vill utan krångel. I många abonnemang krävs det att man säger upp tjänsten mellan 10.30 och halvelva den 29/2 och så ska det inte vara, säger Mats.

Fondrådgivaren - Mats Svensson
PPMRådgivaren Mats Svensson.

Mer än bara magkänsla

Enligt Mats är anledningen till att han lyckats så väl en kombination av intuition och god kunskap om omvärlden. Det gäller att förvärva en känsla för när man ska vara defensiv eller offensiv.

– Jag swingtradar i fonder. Går in offensivt när det är läge och drar mig ur när det är läge. När jag fått en uppgång på 4-8 procent går jag ur marknaden, oavsett vad jag tror om den samma framöver, för att invänta nästa köpläge. Byten sker i snitt åtta gånger per år, berättar Mats.

Så enkelt byter du fonder i PPM

När Mats har bytt ut sina PPM skickar han ut ett sms till sina kunder och informerar om vilka fonder han har valt. För att kopiera bytet loggar man in på pensionsmyndigheten.se med sitt BankID. Under kategorin Premiepensionskontot väljer man fondportfölj. Därefter klickar man på byta fonder. Viktigt är att göra bytet under samma dag för att få lika avkastning.

Alla fonder har ett nummer och i smset som Mats skickar ut står denna siffra före fonden. Det räcker att fylla i siffran i fältet där man väljer den nya fonden och skriva 100 %. Därefter tar man bort den gamla fonden och klickar på beställ. Klart!

– Många tror att det är krångligt med fonder och väljer istället att låta någon annan förvalta ens pension. Men egentligen är det inte svårare än att koka kaffe, avslutar Mats.

Vill du följa Mats byten i PPM? Besök ppmradgivaren.se kan du läsa mer om hur du på ett enkelt sätt kan få din pension att växa.
PPMRådgivaren - Premiepensionskonto