Presenteras av Royal Greenland
Räkor på toastbröd med mjukost
Foto: Royal Greenland

Fixa snabbaste förrätten till påsk – få mer tid ute i solen

Under påsken vill många gärna vara ute så mycket som möjligt och inte nödvändigtvis fixa med påskbordet. Den här förrätten med räkor och citron ger en härlig vårkänsla och går supersnabbt att laga till.

När solen skiner och uteaktiviteter lockar får matlagningen gärna vara av det enklare slaget. Kan man komma undan med en smörgås till påsklunch så gör man kanske det. Samtidigt är det trevligt med en god förrätt när familj, släkt och vänner kommer på besök.

Royal Greenlands senaste recept med Disco Bay Räkor erbjuder det bästa av två världar – en snabblagad toastmacka som är så mycket mer än räkor och bröd. Med mjukost och citron tar du denna förrätt till nästa nivå. Gästerna blir imponerade och du får mer tid i solen.

Disko Bay Räkor på rostbröd med rörd mjukost

4 personer.
10 min.

Disko Bay Räkor
Minitoast
1 förpackning mjukost (neutral smak)
0,5 citron
Dill
Salt och peppar
Ev. svart stenbitsrom

Rör mjukosten med lite färskpressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar och vid behov mer citronsaft, men var försiktig så att citronsmaken inte blir för dominant. Bred ostkrämen på en minitoast, garnera med 2–3 Disko Bay Räkor och strö färskhackad dill över. För att imponera lite extra på gästerna kan du toppa det hela med stenbitsrom.

Eftersom citronen kan ta överhanden om man inte är försiktig är just Royal Greenlands ishavsräkor från Disko Bay särskilt lämpliga att använda till det här receptet. Räkorna är nämligen extra smakrika efter att ha fått mogna på naturlig väg i 6-7 år i det kalla vattnet utanför Grönlands kust.

Disko Bay Räkor från Royal Greenland är MSC-märkta och fiskas på ett hållbart sätt så att även kommande generationer får möjlighet att njuta av havets läckerheter.

Hitta det här och många andra inspirerande påskreceptroyalgreenland.se.