MM Sports - Kosttillskott
Kristian Sewén är svensk mästare i styrkelyft och före detta världsmästare i Athletic Fitness.

Fitnessprofilen tipsar om kosttillskott

KostProteintillskott och kreatin finns numera hos många träningsentusiaster, men det finns fler kosttillskott som kan göra stor skillnad för träningen. Fitnessprofilen Kristian Sewén tipsar här om BCAA och förklarar hur det hjälper honom i hans träningssatsningar.

Utöver sin tävlingskarriär arbetar Kristian Sewén som projektledare på MM Sports. Som svensk mästare i styrkelyft och före detta världsmästare i Athletic Fitness har han en imponerande meritlista. Han är också en av toppatleterna i Team Elite Body Science.

Grenade aminosyror

BCAA, eller grenade aminosyror som det heter på svenska, består av leucin, isoleucin och valin. Dessa aminosyror stimulerar kroppens muskeluppbyggnad, motverkar muskelnedbrytning samt ökar inlagringen av glykogen i musklerna.

– Dessa aminosyror finns i mat och proteinpulver, men måste då brytas ner av kroppen vilket tar lång tid. Genom att ta dem som ett tillskott, går näringen direkt till musklerna vilket är fördelaktigt både för muskeluppbyggnaden och återhämtningen. Detta gör nästan BCAA till ett måste för den som tränar hårt, säger Kristian.

Bättre återhämtning

För dig som tränar för att bygga muskler, kan BCAA vara ett bra kosttillskott att ta i samband med träningen. En stor fördel är att produkten även innehåller andra ämnen som bidrar till återhämtningen efter träning.

– Vid träning tar jag en portion innan passet för ökad fokus och energi och en efter passet då det hjälper att bygga upp och reparera muskelmassan, säger Kristian och fortsätter:

– Om man styrketränar mycket är det viktigt med ett högt proteinintag i sin kost. BCAA som tillskott vid träning gör att du får ut mer av passet. Ytterligare en fördel med BCAA är att det är kalorisnålt, vilket är bra när man vill gå ner i vikt. Därför använder jag det när jag är på diet, säger Kristian.

MM Sports - XLNT
XLNT Sports BCAA Fresh Apple.

Kristians favoriter

XLNT Sports BCAA Fresh Apple och Body Science BCAA Cola är två av Kristians personliga favoriter. Båda innehåller ytterligare ämnen för att bidra till ökat fokus och tryck i musklerna för att få ut det mesta av träningspasset.

– Jag väljer just de här två tillskotten både för att de hjälper mig på träningspassen men också för att de kommer i så goda smaker. Som en riktigt bra, god och avancerad sportdryck. Tillskotten innehåller vitamin C, B-6 och B-12 vilket gör det fördelaktigt att dricka BCAA även om man inte tränar. Vitaminerna bidrar till minskad trötthet, att hålla en normalt fungerande ämnesomsättning och hjälpa till att återställa nervsystemet och immunförsvaret, berättar Kristian.

Träffa Kristian på Fitnessfestivalen

Under Fitnessfestivalen i Göteborg 29-30 november kommer Kristian att finnas på plats i MM Sports monter och svara på frågor kring deras tre varumärken Body Sience, XLNT Sports och Jacked. De kommer även att fronta träningskläder, tränings- och fightingutrustning.

Kristian kommer även att vara talare på Rep-Power som arrangeras av MM Sports under festivalen. På lördagen 15.45 går herrarnas final på Nytt Liv-scenen och på söndagen går damernas 09.45 på Exposcenen. Mer om MM Sports kampanjer och sortiment hittar du på www.mmsports.se.

Redaktionen
redaktionen@temahalsa.se